ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΑΠΟΡΤ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ ΘΑ ΑΡΘΟΥΝ;

 

 

 

Τα 10,5 εκατ. επιβάτες άγγιξε το οκτάμηνο του 2021 η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport, με την κίνηση εξωτερικού ειδικά να έχει υπερδιπλασιαστεί, ενδεικτικό των θετικών επιδόσεων του εισερχόμενου τουρισμού το καλοκαίρι.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Fraport Greece, το σύνολο της επιβατικής κίνησης στο διάστημα Ιανουαρίου- Αυγούστου στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια (Ακτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος) ανήλθε στα 10,49 εκατ. επιβάτες, έχοντας σημειώσει άνοδο κατά 89,5% σε σχέση με το αντίστοιχο οκτάμηνο του 2020, την πρώτης σεζόν Covid 19.

 

Εστω κι αν τα φετινά νούμερα υπολείπονται σημαντικά σε σχέση με τα 21,73 εκατ. επιβατών του οκταμήνου του 2019, δεν παύουν να είναι ενθαρρυντικά, ιδιαίτερα μάλιστα από την στιγμή που ο αντίκτυπος της πανδημίας παραμένει κι εφέτος ισχυρός στις αερομεταφορές πανευρωπαϊκά, με τους προορισμούς να… διαγκωνίζονται προκειμένου να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο από μία κατά πολύ μικρότερη «πίτα» όπως είναι η φετινή.

 

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

 

 

https://www.ethnos.gr/oikonomia/161059_pandimia-apozimiosi-300-ekat-eyro-se-aerolimena-athinon-kai-fraport-gia-2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *