Site icon Santonews

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΞΩ ΓΩΝΙΑΣ

“ΝΑΙ” ΤΟΥ Τ.Σ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΓΩ ΓΩΝΙΑΣ ΘΗΡΑΣ

 

O Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Έξω Γωνιάς κ. Παρασκευάς Σαλίβερος

Στην Έξω Γωνιά Θήρας την 29 Μαΐου 2016, ημέρα Κυριακή και ώρα 1100, κατόπιν της αριθ. 38/26-5-2016 πρόσκλησης του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, συνεδρίασε δημόσια στην αίθουσα του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους το Τοπικό Συμβούλιο Έξω Γωνιάς Θήρας με τη νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο τριών μελών υπήρξαν τρεις παρόντες, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί του ακόλουθου θέματος:

Αξιοποίηση Κοινοτικών Ξενώνων Έξω Γωνιάς.

Ο Πρόεδρος, εισηγούμενος το θέμα αυτό, είπε ότι έχουν παρέλθει πολλά χρόνια και ουδέποτε αξιοποιήθηκαν οι κοινοτικοί ξενώνες ενώ μέχρι τώρα επιβάρυναν σημαντικά τα οικονομικά της Κοινότητάς μας με τις γενόμενες επισκευές και επιδιορθώσεις. Μόνο κατά την τριετία 2011-2013 η Τοπική Κοινότητα επιβαρύνθηκε με 126.300 Ε για αποπληρωμή έργων των προηγούμενων ετών.

Κατά το παρελθόν το τοπικό συμβούλιο είχε αποφασίσει όπως το οίκημα αυτό εκμισθωθεί με το σκεπτικό ότι τα έσοδα της εκμίσθωσης θα διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για την εκτέλεση έργων στο χωριό μας, ενισχύοντας επιπροσθέτως τους λοιπούς πόρους της τοπικής Κοινότητας.

Στη συνεδρίαση 16/9/2014 (πρακτικό 1/2014 – θέμα 6ο) προτάθηκε να εξετασθεί από το Δήμο και η περίπτωση εναλλακτικής αξιοποίησης του οικήματος αυτού για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των γιατρών που προσφέρουν δημόσια υπηρεσία στο νησί μας και υπηρετούν σε κρατικά ή κοινοτικά νοσοκομεία και ιατρεία προκειμένου να είναι ελκυστική η παραμονή τους στη Σαντορίνη με μόνη υποχρέωση την άπαξ της εβδομάδας δωρεάν εξέταση και συνταγογράφηση στους κατοίκους του χωριού μας και δωρεάν παροχή υπηρεσιών στους τροφίμους του πτωχοκομείου μας.

Τα οικήματα σήμερα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης και ηλεκτρισμού και έχουν εξοπλιστεί με αναγκαία έπιπλα.

Στην παρούσα συνεδρίαση εξετάζεται προφορικό αίτημα για τη στέγαση μέχρι την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου Σαντορίνης, εκτός των γιατρών και διοικητικού και τεχνικού προσωπικού του νοσοκομείου

.

Μετά από διαλογική συζήτηση, το Συμβούλιο αποφασίζει κατά πλειοψηφία:

α. επαναλαμβάνει την απόφασή του για διάθεση των διαμερισμάτων των κοινοτικών ξενώνων προς στέγαση γιατρών που προσφέρουν δημόσια υπηρεσία στο νησί μας και υπηρετούν σε κρατικά ή κοινοτικά νοσοκομεία και ιατρεία προκειμένου να είναι ελκυστική η παραμονή τους στη Σαντορίνη.

Ο σύμβουλος κ. Ρούσσος Γεώργιος δεν συμφωνεί όπως μέχρι την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου στεγάζεται στους κοινοτικούς ξενώνες Έξω Γωνιάς και διοικητικό και τεχνικό προσωπικό αυτού”.

Ο Πρόεδρος

ΣΑΛΙΒΕΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Τα Μέλη

ΡΟΥΣΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΡΟΥΣΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Η Γραμματέας

ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΑΝΝΑ

Exit mobile version