ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ “ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ”- ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Μια ομάδα από κυρίες- κατά …κύριο λόγο- της Σαντορίνης, πραγματοποίησαν μια θαυμάσια πρωτοβουλία. Είναι η Ομάδα “Ας μη μείνουμε στα λόγια”, της Σαντορίνης

Πέρυσι, συγκέντρωσαν και μοίρασαν σε παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, αλλά και τους γονείς τους, συμβολικά δωράκια- χαμόγελα. Φέτος το… παρατράβηξαν!. Αποφάσισαν να φιλοξενήσουν τις οικογένειες (γονείς και αδελφάκια), στη Σαντορίνη. Το σύνολο;. 110 άτομα. Με πολύ τρέξιμο. Διοργάνωση, αξιοζήλευτη. Και κυρίως: με θαυμασμό για όσους είδαν το ουράνιο τόξο και ευγενή φροντίδα σε όσους περνούν ακόμα μέσα από την καταιγίδα.

Το σημαντικότερο;. Όσες πόρτες χτύπησαν, άνοιξαν διάπλατα. Δείγμα του αποθέματος ανθρωπιάς που υπάρχει στη Σαντορίνη (σε πείσμα, όσων θεωρούν πως τα πάντα γίνονται στο βωμό του χρήματος) και του κοινωνικού κύρους, που απολαμβάνουν οι διοργανώτριες. Η Πρόεδρος του Συλλόγου “Πίστη”, είναι μια από αυτές που πέρασαν, μέσα από τη θύελλα. Όχι μόνο άντεξε, αλλά αποφάσισε να κάνει κι άλλους να αντέξουν. Μιλώντας στην κάμερα, περιέγραψε την προσωπική της εμπειρία. Αλλά η κ. Αναστασία Σταματέα, δεν έμεινε εκεί.

Τόνισε, την πίστη, την ανάγκη συμπαράστασης και τον ενθουσιασμό της, επειδή μια ομάδα ανθρώπων, έκανε το όμορφο βήμα να σταθεί αλληλέγγυα. Σε εκείνους τους γονείς που εγκαταλείπουν σχεδόν τα πάντα. Που οπλίζονται με “Πίστη”, χαμόγελο και αισιοδοξία, μπαίνοντας σε ένα νοσοκομειακό δωμάτιο, όπου νοσηλεύεται μια τρυφερή ψυχή, που έχει μπει τόσο πρόωρα σε μια τόσο δύσκολη δοκιμασία. Και που οι ανάσες αλληλεγγύης, από άγνωστους, μετατρέπονται σε σχέσεις ζωής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *