“ΑΤΛΑΝΤΙΣ: ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΥΘΟ”

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ZDF ΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 

 

Μια ακόμα κατάδυση στο μύθο της Ατλαντίδας, έκαναν ερευνητές εστιάζοντας στη Σαντορίνη. Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς TERRA X, που γύρισε η γερμανική τηλεόραση με επικεφαλής τον διάσημο μέσα από τις εκπομπές του, δρα Μάρτιν Πέππερ. “Υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει κάτι περισσότερο στο μύθο της Ατλαντίδας, από μια απλή φαντασίωση”, γράφει το κανάλι ZDF που προβάλλει στις 12 Φεβρουαρίου το ντοκιμαντέρ.

 

  “Σύμφωνα με το θρύλο, το βασίλειο βυθίστηκε στη θάλασσα, από μία φυσική καταστροφή. Η αναζήτηση για την Ατλαντίδα οδηγεί τους ερευνητές στις άκρες του γνωστού κόσμου. Ο γεωλόγος δρ Μάρτιν Πέπερ, είναι η κινητήρια δύναμη. Από την τρυφερή παιδική του ηλικία, είναι γοητευμένος από την ιστορία του Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα. Αυτή είναι η πρώτη αναφορά σε ένα βασίλειο που ονομάζεται Ατλαντίς, το οποίο βυθίστηκε στη θάλασσα μετά από ένα χαμένο πόλεμο κατά της Αθήνας”, σημειώνεται στον πρόλογο.

Ο Martin Pepper, συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων με τη Θηραία ωκεανολόγο κ. Εύη Νομικού που τον ξενάγησε σε όλα τα ενδιαφέροντα σημεία, ενώ εξήγησε και τις γεωλογικές ανακαλύψεις από τις έρευνες στον πυθμένα της θάλασσας. “Το ηφαίστειο, που αποτελεί το νησί, εξερράγη με την απαράμιλλη δύναμη του: Εδώ συνέβη μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές περίπου πριν από 3.600 χρόνια. Αυτό ορίστηκε ως “Μινωική έκρηξη» στην ιστορία. Ένα γεγονός που άφησε το στίγμα του σε πολλά μέρη της Μεσογείου. Στη Σαντορίνη, (το ντοκιμαντέρ) προσπαθεί να βρει αποδείξεις μαζί με μια διεθνή ομάδα με σόναρ και υποβρύχια ρομπότ για το ότι η πραγματική Σαντορίνη και η ιστορία της Ατλαντίδας είναι πανομοιότυπες”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *