Site icon Santonews

ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΗΡΩΝ

  “Με στόχο την ετοιμότητα των μαθητών/τριών και του Εκπαιδευτικού Προσωπικού, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 28/4/2023 στο σχολείο μας άσκηση Σεισμού.

Πριν την άσκηση, υπήρξε προετοιμασία, ενημέρωση και εξάσκηση των μαθητών/τριών από την ομάδα των εκπαιδευτικών των Τμημάτων, του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού με σχετικό εκπαιδευτικό υλικό και χρήσης ΤΠΕ σχετικά με τη συμπεριφορά όλων, τόσο μέσα στη σχολική αίθουσα την ώρα του σεισμού, όσο και για την ασφαλή εκκένωση του διδακτηρίου: το χρόνο της εκκένωσης και την κατάλληλη ασφαλή έξοδο, το σημείο συγκέντρωσης στο κεντρικό προαύλιο της αυλής και κυρίως τη διατήρηση της ψυχραιμίας.

Η άσκηση κρίθηκε επιτυχής και τα παιδιά χάρηκαν πολύ, χτυπώντας δυνατά παλαμάκια ως επιβράβευση στην ολοκλήρωση της άσκησης στο σημείο συγκέντρωσης στην αυλή του σχολείου.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές/τριες του σχολείου μας που τήρησαν με ιδιαίτερη προσοχή τις οδηγίες και σε αυτή την εκπαιδευτική δράση αλλά και στο Εκπαιδευτικό Προσωπικό για την καθοδήγηση και την υποστήριξη των μαθητών/τριών σε όλη την χρονική διάρκεια της άσκησης σεισμού”.

Exit mobile version