ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

 

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, ασφαλιστικός σύμβουλος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, ασφαλιστικός σύμβουλος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης

Πρόγραμμα για την ασφάλιση 200 απόρων του νησιού ανέλαβε να χρηματοδοτήσει η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης. Για το λόγο αυτό, απευθύνθηκε σε εταιρεία ασφαλιστικών συμβούλων, αναζητώντας την κατάλληλη λύση και ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Κωστής Κωνσταντινόπουλος, δήλωσε στον Top Melody 104.9 FM: «Να πω κατ’ αρχάς ότι η ιδέα ξεκίνησε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, τον κ. Μανώλη Καραμολέγκο, ο οποίος το καλοκαίρι με ρώτησε τι μπορούμε να κάνουμε, επειδή ή Ένωση ενδιαφέρεται να προσφέρει μια πρωτοβάθμια φροντίδα και νοσοκομειακή περίθαλψη για τους ανασφάλιστους του νησιού. Το βρήκα μια εξαιρετική ιδέα γιατί με τις παρούσες συνθήκες της οικονομικής κρίσης και την υποβάθμιση του συστήματος υγείας, οι άνθρωποι αυτοί ουσιαστικά, – να το πούμε έτσι- δεν έχουν στον ήλιο μοίρα».

Η ασφαλιστική προστασία, απευθύνεται σε ανθρώπους που όντας ανασφάλιστοι και χωρίς επαρκές εισόδημα, αδυνατούν να καλύψουν μια απρόβλεπτη βλάβη υγείας, ένα ατύχημα ή μια ασθένεια. Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της Ένωσης Ξενοδόχων, αναζήτησαν λοιπόν την καταλληλότερη λύση, καθώς όπως λέει ο κ. Κωνσταντινόπουλος κάθε ασφαλιστική εταιρεία ειδικεύεται σε κάποιο τομέα παροχών- καλύψεων. Κατέληξαν στην Interamerican, που  εκτός των άλλων έχει οργανική σχέση με την Ευρωκλινική και την Αθηναϊκϊκή κλινική, ενώ διαθέτει και ένα στόλο ασθενοφόρων καθώς και ελικόπτερα, τα οποία μπορούν να πραγματοποιήσουν επείγουσες αεροδιακομιδές. Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε πως η εταιρεία έχει συνάψει συμφωνίες με αρκετούς Δήμους των Κυκλάδων – με πρώτο το Δήμο Τήνου- βάσει των οποίων  ενεργεί σε κάθε υγειονομικό πρόβλημα των δημοτών.

 

ΔΥΟ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΛΥΨΕΩΝ

 

Οι καλύψεις, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινόπουλο, περιλαμβάνουν δύο  ενότητες. : υπηρεσίες άμεσης ιατρικής βοήθειας (ατύχημα ή ασθένεια), συντονιστικό κέντρο  με γραμμή 24ωρης λειτουργίας με συμβούλους γιατρούς «Συνεπώς μπορεί ο γιατρός να έχει μια επικοινωνία με τους συμβούλους και να αποφασιστεί τι είναι το καλύτερο για τον ασθενή» υπογράμμισε. Στην περίπτωση διακομιδής μάλιστα προβλέπεται  και η κάλυψη των εξόδων ενός συνοδού του ασθενούς, ενώ η δεύτερη ενότητα  αφορά στην  καταβολή νοσοκομειακού επιδόματος, ύψους 100 ευρώ ημερησίως .

Το βασικό ασφαλιστικό πρόγραμμα, μπορεί μάλιστα να επεκταθεί και σε άλλες παροχές υπηρεσιών, εφόσον βρεθούν τοπικοί φορείς που θα συνεισφέρουν στην αύξηση του βασικού- αρχικού ασφαλίστρου, το οποίο σήμερα προσφέρει από το ταμείο της η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης.  Φαίνεται επίσης, πως ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, επιδεικνύουν και άλλες περιοχές, με πρώτη τη Λέσβο όπου ήδη γίνονται οι σχετικές επαφές.