ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ Κ. Λ. ΚΑΦΟΥΡΟΥ

 

«Τυχαίο?»

santonews “Φίλες και Φίλοι,

Θεωρείται τυχαίο το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού της Σαντορίνης? Μπα δεν νομίζω.

Αν δεν με απατάει η μνήμη μου και πάλι πριν 3 – 3,5 χρόνια περίπου, είχαμε το ίδιο συμβάν με το Santorini TV.

Και πάλι ήταν μια προεκλογική περίοδος. Πρέπει να ήταν των δημοτικών εκλογών αν θυμάμαι καλά. Ωστόσο, δεν έχει καμία σημασία.

Πάντως την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που φιμώνουν για πολλοστή φορά τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, για μένα, αλλά και για πολλούς άλλους, κάποιο λάκκο έχει φάβα.

Καθόλου μα καθόλου δεν είναι τυχαίο. Κάποιοι καρεκλοκένταυροι ενοχλούνται φαίνεται από την ελεύθερη φωνή αυτού του σταθμού που τόσα χρόνια έχει δώσει μεγάλο αγώνα για την σωστή και αμερόληπτη ενημέρωση των Σαντορινιών κατοίκων, αλλά και των γύρων μικρών νησιών. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά τα παράξενα, παράλογα, αλλά και πονηρά γεγονότα.

Δεν μπορώ να διανοηθώ στο νησί της Σαντορίνης, ένα νησί παγκόσμιας εμβέλειας να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι μια μεγάλη ντροπή. Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι Κύριοι και με πια κίνητρα προχωρούν στο κλείσιμο ενός τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος είναι και ο μοναδικός σε αυτόν εδώ τον τόπο. Τι δόλος υπάρχει αλήθεια? Ποιοι ενοχλούνται? Ποια συμφέροντα θίγει? Όλα αυτά και πολλά άλλα, θα πρέπει να μας τα εξηγήσουν τέλος πάντων για να καταλάβουμε και εμείς οι βλάκες. Για φαντάσου αλήθεια, ο Santorini TV έκλεισε γιατί λέει είναι και λειτουργεί παράνομα. Είμαστε για γέλια και για κλάματα. Απ όλες τις παρανομίες που υπάρχουν αλλά και που γίνονται καθημερινά πανελλαδικά, ο Σαντορινιός τηλεοπτικός σταθμός τους συγκίνησε και τους τράβηξε την προσοχή σε σημείο να ασκήσουν στον μέγιστο βαθμό την αυστηρότητά τους.

Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να εκφράσω με αυτή μου την επιστολή, μια απλή συμπαράσταση. Αλλά θέλω να πω τούτο: Επειδή το πολύ Κύριε ελέησον και ο παππάς το βαριέται και επειδή για να σε σέβονται κάποιοι, πρέπει κάποιες φορές και να σε φοβόνται, καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι του Santorini TV να ανοίξουν εδώ και τώρα τον τηλεοπτικό σταθμό με τον τσαμπουκά. Και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα έχουν εμπράκτως την συμπαράσταση όλων των Σαντορινιών. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι και να το λάβουν σοβαρά υπ όψιν ότι: Φωνή λαού οργή Θεού. Το να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, να ακούμε και να ανεχόμαστε τα όσα διαδραματίζονται στον τόπο μας, χωρίς να αντιδρούμε δυναμικά, συγχωρέστε με αλλά είμαστε άξιοι της τύχης μας.

 

Λουκάς Χ. Καφούρος

Ημεροβίγλι Σαντορίνης”.