ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ν. Σαντορινιός: «Ο κ. Χατζημάρκος παραποιεί γεγονότα και νομικά κείμενα στην αγωνία του να κρυφτεί από την αλήθεια»

 

 

 

“Εξ επαγγέλματος και κατ’ εξακολούθηση ψεύτης ο κ. Χατζημάρκος, για μια ακόμα φορά προσπαθεί να παραπλανήσει, με στοιχεία τα οποία απέχουν από την πραγματικότητα. Το γεγονός αυτό αποτελεί προφανές δείγμα πανικού και ένδειας επιχειρημάτων, αφού αναγκάζεται να καταφύγει στην παραποίηση γεγονότων και νόμων.

 

 

  Το ΦΕΚ το οποίο επικαλείται ο κ. Περιφερειάρχης, για να καλύψει τις ευθύνες του, αλλά και της αγαπημένης του κυβέρνησης, δεν αφορά τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε., που ιδρύθηκε με νομοθετική ρύθμιση από τη ΝΔ και υφαρπάζει την περιουσία των Δήμων, αλλά τον ΦΟΔΣΑ Νήσων Νοτίου Αιγαίου που προϋπήρχε και μέτοχοι του ήταν οι Δήμοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Σε εκείνον το ΦΟΔΣΑ δεν είχε καμία ανάμειξη η Περιφερειακή Αρχή, αλλά η αρμοδιότητα και η περιουσία του ανήκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού (και όχι στην Περιφερειακή Αρχή).

Όμως γιατί κρύβει την αλήθεια;

 

 

  Με νομοθετική ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ (Ν. 4555/2018, άρθρο 226), για τις νησιωτικές περιοχές δόθηκε η δυνατότητα ώστε η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται ανά νησί. Όσο για το απόσπασμα του ΠΕΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου που επίσης παραπειστικά παρατίθεται, αποτελεί μία από τις επιλογές, η οποία δεν ακολουθήθηκε, γιατί ακριβώς επελέγη η διαχείριση ανά νησί! Με πόρους και εξοπλισμό των Δήμων.

  Στη συνέχεια, με πραξικοπηματικό τρόπο και παρά την έντονη αντίδραση των Δημάρχων, η ΝΔ αποφάσισε με τον Ν.4685/2020 να κάνει δωράκι στους αγαπημένους της Περιφερειάρχες Ν. Αιγαίου και Ιονίων Νήσων, την περιουσία των Δήμων για τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και τη διαχείριση προσλήψεων και αναθέσεων. Είναι προφανής η στόχευση για πλήρη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων με επιβάρυνση των πολιτών και των επιχειρήσεων των νησιών. Μάλιστα η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχώρησε από την συζήτηση του νόμου αυτού καταγγέλλοντας τις ρυθμίσεις ως αντιπεριβαλλοντικές και σε καμία περίπτωση δεν θα στήριζε μια διάταξη που κλέβει τις δημοτικές περιουσίες για να τις προσφέρει στο πιάτο λίγων και εκλεκτών!

Επομένως, επιστρέφονται οι χαρακτηρισμοί περί «αδιάβαστου», αν και ο κ. Χατζημάρκος δεν είναι αδιάβαστος αλλά απλά ένας ΨΕΥΤΗΣ, και μάλιστα επικίνδυνος.

Υ.Γ. Θα μας απαντήσει γιατί ένα κτήριο που ανακαινίστηκε το 2017 χρειάστηκε 58.241,42€ χωρίς ΦΠΑ για να επισκευαστεί και να συντηρηθεί εκ νέου;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *