Site icon Santonews

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΓΙΑΤΙ; ΜΗΠΩΣ, ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ;

 

 

 

 

  “Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση η τροπολογία για εξομοίωση του μισθολογίου των γιατρών του νοσοκομείου Θήρας με το ΕΣΥ

 

 

Χωρίς ουσιαστική συζήτηση και χωρίς επιχειρήματα, απέρριψε ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας όλες τις βουλευτικές τροπολογίες και ανάμεσα τους και την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν οι Ανδρέας Ξανθός, Παύλος Πολάκης, Ανδρέας Μιχαηλίδης και Νίκος Συρμαλένιος, με την οποία ζητούσαν την εξομοίωση του μισθολογίου των γιατρών της ΑΕΜΥ, κατά συνέπεια και των γιατρών του νοσοκομείου Θήρας, με το ισχύον μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ.

 

Επιπλέον στην τροπολογία προβλεπόταν η διατήρηση της προσωπικής διαφοράς στην περίπτωση που θα προέκυπτε μικρότερος μισθός από τον καταβαλλόμενο, ενώ ταυτόχρονα νομιμοποιούνταν και οι δαπάνες που είχαν καταβληθεί στο ιατρικό και λοιπό προσωπικό λόγω αναγνώρισης της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα.

 

 

Η απόρριψη της τροπολογίας σε συνδυασμό με τις τρέχουσες εξελίξεις στο νοσοκομείο που παραμένει για ένα τρίμηνο χωρίς διοικητή και με τη συνεχιζόμενη αποχώρηση γιατρών ειδικοτήτων, δημιουργεί βαθμιαία εικόνα απαξίωσης και εγκατάλειψης αυτής καθεαυτής της λειτουργίας και της ύπαρξης του ως δευτεροβάθμιας υγειονομικής δομής δημόσιου χαρακτήρα.

 

 

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, άλλο τόσο όμως και οι ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων, που θα πρέπει να αφυπνιστούν, εφόσον πραγματικά επιθυμούν να λειτουργεί στο νησί ένα δημόσιο νοσοκομείο που εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2016 με τους αγώνες και τη θέληση του θηραϊκού λαού.

 

 

  Η τροπολογία απορρίφθηκε, όμως παραμένει πάντα στο προσκήνιο για να επανέλθει σε οποιοδήποτε προσεχές νομοσχέδιο. Αν πραγματικά το πιστεύουν ο δήμος, το επαρχείο, η τοπική κοινωνία της Σαντορίνης, ιδού η Ρόδος…..Εμείς θα είμαστε εδώ για να το στηρίξουμε εμπράκτως, όπως άλλωστε κάναμε μέχρι τώρα. Στο κάτω κάτω, δεν μπορούμε να εκθειάζουμε εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, το δημόσιο σύστημα υγείας και ταυτόχρονα να σφυρίζουμε αδιάφορα στη δική μας περίπτωση…..

3/4/2020                                                              Νίκος Συρμαλένιος   

Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ

Exit mobile version