ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΑΡΙΑΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

 

 

“Ενημερώνουμε τους γονείς και μαθητές του σχολείου μας ότι απόψε στις 18:00 το απόγευμα, μια ολιγομελής ομάδα, ντυμένοι κουκουλοφόροι, κρυμμένοι πίσω από μάσκες και μαντήλια εισέβαλαν στο σχολείο με απώτερο σκοπό την κατάληψη του Γυμνασίου. Μετά τον επιτόπιο έλεγχο μελών του συλλόγου, του διευθυντή, και γονέων του σχολείου διαλύθηκε αυτή η ομάδα.
Σε μεταγενέστερο χρόνο, αφού είχαμε αποχωρήσει από το σχολείο, οι ίδιοι κουκουλοφόροι προέβησαν σε κλείδωμα του σχολείου με δικά τους λουκέτα και αλυσίδες, τοποθετώντας κάδους απορριμμάτων στην κύρια είσοδο του σχολείου. Στον χρόνο αυτόν και μόνο τότε, φοβούμενοι βανδαλισμούς καλέσαμε την αστυνομία για την προστασία του σχολείου μας.

Ο σύλλογος γονέων και ο διευθυντής του σχολείου καλεί όλους του γονείς και κηδεμόνες αύριο το πρωί στις 08:00 στο Γυμνάσιο μας, προκειμένου να ενημερωθούν για τα σημερινά γεγονότα.

Σε καμία περίπτωση δεν απείλησε και δεν εκφόβισε κανείς παιδιά του γυμνασίου μας. Η προστασία των παιδιών και του σχολείου μας είναι κύριο μέλημα, καθήκον και βασική υποχρέωση μας.
Ζητούμε την συμπαράσταση όλων των γονέων και κηδεμόνων, αλλά και όσων έχουν υποπέσει σε πλάνη αναρτώντας κείμενα στο διαδίκτυο που δεν συνάδουν με τα πραγματικά περιστατικά.
Στους τελευταίους απαντάμε ότι έτσι είναι εάν έτσι νομίζουν. Εάν όμως θέλουν να μάθουν την αλήθεια τους περιμένουμε στο σχολείο μας να τους ενημερώσουμε”.

 

1 Απάντηση

  1. Ο/Η ΣαντορίνηΠόστερ λέει:

    Διαβάζοντας ιστορία, όπως σημειώναμε και σε προηγούμενη τοποθέτηση, διαπιστώσαμε ότι η αποκρυπτογράφηση των γεγονότων δεν είναι εύκολο πράγμα. Καλούμαστε λοιπόν τώρα να διαβάσουμε πίσω από σκωπτικά γεγονότα την μελλοντική ιστορική τους αξία!
    Αν η εισαγωγή εξάπτει τη φαντασία, θα πρέπει να προχωρήσουμε στο δια ταύτα.
    Χωρίς περιττές κουβέντες και με υπέρμετρο σαρκασμό που πηγάζει από το γεγονός αυτό καθεαυτό, μπορούμε να αποδώσουμε την είδηση στο επίπεδο των “σημείων των καιρών” αν συμπεριλάβουμε στις σκέψεις μας την έρπουσα φασιστική επανεμφάνιση.
    Έτσι λοιπόν στην κοινωνική αποδόμηση – όχι αυτή του θεμελιωτή Ντεριντά, αλλά με την σύγχρονη πολιτική της χρήση – των ημερών είναι απαιτητή η κρυπτολαγνεία – δόκιμος όρος στην πρόοδο του προβληματισμού – όπου με την κάλυψη του προσώπου μπορούμε να εφαρμόσουμε κάτι που θα εντυπωσιάζει και δεν θα μας εκθέτει.
    Με αυτή την άποψη και χωρίς δισταγμό μπορούν οι λογής ακαταύγαστοι συνδημότες μας να εμφανίσουν γεγονότα που δεν έχουν ουσιαστική πηγή δημιουργίας, αλλά μπορούν να συνδράμουν στον εκφοβισμό που πλησιάζει όλο και περισσότερο στο νεφελώδες τοπίο των παγκόσμιων εξελίξεων. Η μικρογραφία του κόσμου που μπαίνει στα σπίτια μας, με τα λεγόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή το πάλαι ποτέ χαζοκούτι, την τηλεόραση, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα από όσους σκαρώνουν την κοινωνική ασφυξία. Με τον τρόπο αυτό στο μικρό αλλά αρκετά διαβρωμένο κοινωνικό ιστό της Θήρας το ιδανικό μέγεθος ενός απαρατήρητου γεγονότος μπορεί να μεταμορφωθεί σε Πανθηραϊκό συναγερμό για επόμενα εκτεταμένα γεγονότα.
    Όταν λοιπόν το μεταφέρουμε κι όταν το αποδεχόμαστε στην σφαίρα του ανεξήγητου τότε νοερά το καταθέτουμε στη συνεχεία μιας αυξανόμενης έντασης. Είναι όμως ώρα για την είσοδο του Ηρακλή Πουαρό στη σκηνή ή θα πρέπει να διαβάζουμε πιο προσεκτικά τις κινήσεις μπροστά στα μάτια μας όταν αυτές, καλυπτόμενες μεν, έχουν γνωστές φιγούρες με γνωστή κατά το πλείστον περιβολή και γειτονικές φιγούρες κινήσεων.
    Πόσα λοιπόν πρέπει να κάνουμε πριν αποδώσουμε ένα συμβάν στο μαγικό κόσμο της Λιλιπούπολης;
    Όταν όμως το τοποθετούμε στον αγωνιστικό χώρο του ποδοσφαιρόφιλου κοινού μας, τότε η έκταση που θα πάρει μπορεί να έχει πολύ χουλιγκάνικο σασπένς.
    Προσεκτικοί, παρατηρητικοί, υποψιασμένοι μπορούμε να είμαστε αλλά ίσως όχι τόσο καταγγελτικά δραστήριοι χωρίς την διερεύνηση συγκεκριμένων στοιχείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *