Απολογισμός υποβρύχιου και παράκτιου καθαρισμού από Dive In Action – SAVE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ 31/7/2019

 

 

-“Είναι η χαρά που νοιώθεις όταν κερδίζεις έδαφος κάτω από τα πόδια σου, αντί να το χάνεις. Με γνώμονα, ότι αυτό είναι πλέον πιο καθαρό”

Σε μια πρώτη εκτίμηση μετά την δράση στη Σαντορίνη στις 31/07/2019, η διαπίστωση είναι ότι υπάρχουν λύσεις για την ελάφρυνση του περιβάλλοντος και των θαλασσών από την ανθρώπινη αδιαφορία, όταν υπάρχουν στοχευόμενες ενέργειες.

Μαζεύτηκαν περισσότερα από 350 κιλά σκουπίδια, στον κύριο όγκο τους πλαστικά και μικροπλαστικά από την παραλία στις Αποθήκες – Remezzo μέσα σε 4 ώρες.

Η ομάδα του παρακτίου και του υποβρύχιου καθαρισμού με 12 άτομα συνέλεξε πλαστικά και τμήματα τους σε κατάσταση αποσύνθεσης μεγέθους από μισό χιλιοστό και πάνω. Έγινε ολοκληρωμένη καταγραφή και στη συνέχεια τα συγκεντρωμένα απορρίμματα μεταφέρθηκαν με αυτοκίνητο της δημοτικής επιχείρησης ΓΕΩΘΗΡΑ σε χωματερή και ανακύκλωση.

Νωρίτερα έγινε ενημέρωση στην ομάδα και τους εθελοντές, για την πρόληψη της ρύπανσης των ακτών και της θάλασσας , τον περιορισμό στη χρήση των πλαστικών και των μιας χρήσης πλαστικών συσκευασιών, ενώ ακούστηκαν προτάσεις για την αποφυγή τους. Παράλληλα εκπαιδευτική ενημέρωση έγινε και στους 5 μικρούς της δράσης, οι οποίοι παραβρέθηκαν με τους γονείς τους.

Στους συμμετέχοντες προστέθηκε και η ομάδα “Dive Safari” με 3 εθελοντές δύτες και 2 junior δύτες οι οποίοι παρακολουθήσαν στον υποβρύχιο καθαρισμό.

Την δράση στήριξαν οργανωτικά ο Δήμος Θήρας, η Δημοτική Επιχείρηση “ΓΕΩΘΗΡΑ” ΜΑΕ και ο Σύλλογος “Θηραϊκή Θάλασσα” Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή Θήρας. Συνεργάστηκαν τα Καταδυτικά Κέντρα, Aegean Divers, Santorini Diving Center. Με πληροφοριακό υλικό και στοιχεία της γενικότερης θαλάσσιας περιβαλλοντικής επιβάρυνσης συμμετείχε η “iSea” ενώ την γενική οργάνωση και τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες παρείχε το “Dive In Action” – Santorini Active Volcanic Environment.

Δωρητής: Κοινωφελές ‘Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη

www.aclcf.org, https://www.facebook.com/ACLCF/.

#aclcf # single_use_plastic_free

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *