Site icon Santonews

Απολογισμός τροχαίων και παραβάσεων από την Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου

 

 

 

 

Φωτογραφία αρχείου

“Στατιστικά στοιχεία τροχαίων ατυχημάτων και παραβάσεων κατά το μήνα Νοέμβριο 2023

Πραγματοποιήθηκαν 14.178 έλεγχοι & βεβαιώθηκαν 1.147 παραβάσεις

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου δημοσιεύει συνολικά στοιχεία τροχαίων ατυχημάτων και παραβάσεων του μηνός Νοεμβρίου του 2023, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

 

 

α. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων – δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Νοέμβριο του 2023 πραγματοποιήθηκαν 14.178  έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 1.147 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..

Ενδεικτικά αναφέρονται οι σοβαρότερες – επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν:

Ειδικότερα, για τις παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σημειώνεται ότι, το μήνα Νοέμβριο του 2023 συγκροτήθηκαν 104 κλιμάκια τροχονομικών ελέγχων, ελέγχθηκαν 1.087 οδηγοί και βεβαιώθηκαν 29 παραβάσεις.

Επίσης, από το σύνολο των ελέγχων που διενεργήθηκαν, 982 αφορούσαν επαγγελματικά αυτοκίνητα, στα οποία διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν 28 παραβάσεις.

β. Τροχαία Ατυχήματα   

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, το μήνα Νοέμβριο 2023 σημειώθηκαν 20 τροχαία ατυχήματα, έναντι 12 τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2022. Ειδικότερα σημειώθηκαν:

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου το μήνα Νοέμβριο 2023 καταγράφηκαν 25 παθόντες έναντι 15 τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2022. Ειδικότερα καταγράφηκαν:

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, έχοντας στόχο και σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδηγικής κουλτούρας.

 

Αποτελέσματα στοχευμένων αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίουτο διάστημα από 4 έως 10 Δεκεμβρίου 2023 

Στόχος ήταν η διενέργεια ελέγχων για την πρόληψη – καταπολέμηση της μικροεγκληματικότητας και την αντιμετώπιση προβλημάτων που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες 

Ελέχθησαν (764) άτομα – (519) οχήματα – (39) καταστήματα

 Συνελήφθησαν (6) άτομα και Βεβαιώθηκαν (145) παραβάσεις

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, το χρονικό διάστημα από 4 έως 10 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου με αντικείμενο την πρόληψη – καταστολή της μικροεγκληματικότητας εστιάζοντας κατά τόπους:

Οι δράσεις αυτές οργανώθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και υλοποιήθηκαν από κλιμάκια ελέγχων που συγκροτήθηκαν με συμμετοχή αστυνομικών από τις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες, με τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό.

Ειδικότερα ως προς τα αποτελέσματα:

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Exit mobile version