Site icon Santonews

ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΗ ΠΑΛΙ Η ΘΗΡΑΣΙΑ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣΗ ΘΗΡΑΣ”

 

 

 

Καμπαναριό στη Θηρασία, φωτό, Βασίλης Νομικός (αρχείο Santonews)

Η Θηρασιά για άλλη μια φορά απομονώνεται όχι από την απεργία των ναυτεργατών αλλά από την αδιαφορία της Κυβέρνησης.

Πάνω από μήνα έχει σταματήσει τα δρομολόγιά του το ferry boat «Νήσος Θηρασία» που τη συνδέει με το λιμάνι του Αθηνιού και εξυπηρετεί και οχήματα ενώ από τις 10 Δεκεμβρίου σταμάτησε τα δρομολόγιά της και η λάντζα , που τη συνδέει με το Αμμούδι της Οίας.

Προσωρινή λύση έδωσε και πάλι η ΄Ενωση Λεμβούχων Θήρας , εκτελώντας με σκάφος της, δύο δρομολόγια την ημέρα 8 το πρωί και 2 το μεσημέρι αλλά μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Η ταλαιπωρία των Θηρασιωτών δεν σταματά μόνο στην τροφοδοσία του νησιού αλλά επεκτείνεται και στο πρόβλημα που δημιουργείται με αυτούς που ταξιδεύουν από τον Πειραιά για Θηρασιά , αφού λόγω της μη ύπαρξης δρομολογίου μετά την άφιξη του πλοίου, της BLUSTAR, είναι υποχρεωμένοι να διανυκτερεύουν στη Σαντορίνη και να φθάνουν στη Θηρασιά, με το πρωινό δρομολόγιο της επόμενης ημέρας, από το Αμμούδι.

Επίσης επεκτείνεται και στο θέμα του Ταχυδρόμου, που θα αδυνατεί να εξυπηρετεί τη Θηρασιά.

Αποδεικνύεται περίτρανα από την παραπάνω κατάσταση ότι η πολυδιαφημιζόμενη «νησιωτικότητα» και βελτίωση της ακτοπλοικής σύνδεσης των νησιών, αποτελούν φούμαρα κοροιδεύοντας τους νησιώτες και ρίχνοντας στάχτη, στα μάτια των συμπατριωτών μας.

Καλούμε τους νησιώτες να προβληματιστούν και να βγάλουν συμπεράσματα γιατί και η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η σημερινή «πρώτη φορά αριστερά» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,εφαρμόζουν πιστά αυτή την αντιλαική πολιτική , που επιδεινώνει καθημερινά τη ζωή μας και πολύ περισσότερο αυτών που «Φυλάνε Θερμοπύλες», σε αυτά τα μικρά νησάκια.

Η παράταξή μας, με συνέπεια αντιπαλεύει αυτή την αντιλαική πολιτική, που πρέπει να ανατραπεί , για να ξημερώσουν για όλους μας , καλύτερες μέρες”.

Exit mobile version