ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΒΟΤΣΑΛΩΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ ΠΥΡΓΟΥ

Η “ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ” ΔΙΑΣΩΖΕΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

 

 

 

 

    “Ο σύλλογός μας, παρά την καραντίνα και τις αντίξοες συνθήκες της εποχής, διατηρεί την εβδομαδιαία αλλά διαδικτυακή πλέον επικοινωνία των μελών του και συνεχίζει το έργο του.
 
 
  Με μεγάλη ικανοποίηση και ενθουσιασμό η Εστία ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του παλιού βοτσαλωτού στην «Πόρτα» του Καστελιού του Πύργου που βρίσκεται το μνημείο Ηρώων. Το βοτσαλωτό δάπεδο είχε τοποθετηθεί το 1902 και με την πάροδο των χρόνων είχε υποστεί μεγάλες φθορές.
 
  Σε συνεννόηση με την Κοινότητα η Εστία μερίμνησε ώστε να πάρει την άδεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και με την επίβλεψή τους ανέθεσε στον κατάλληλο τεχνίτη, τον Μάρκο Δρόσο, να αποκαταστήσει με τον παραδοσιακό τρόπο τις ζημιές. Τον ευχαριστούμε πολύ γιατί το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και μας γεμίζει όλους χαρά και δύναμη για νέες παρεμβάσεις και δράσεις.
 
 
  Ευχαριστούμε θερμά τον Βαγγέλη Νομικό που μας χορήγησε τσιμέντο και άμμο, τον Νίκο Φύτρο που επιμελήθηκε τον καθαρισμό των μαρμάρων και τη διαμόρφωση του Ηρώου, το φυτώριο Μπέτυς Λιγνού που μας έδωσε το γαιόπανο για τη διαμόρφωση του Ηρώου και τον Γιάννη Φύτρο για την μεταφορά των υλικών.
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του συλλόγου”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *