Site icon Santonews

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ (ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ)  ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

 

 

“Aπό την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, με Πρόεδρο την Καθηγήτρια Ασημίνα Αντωναράκου, φιλοξενεί έκθεση με θέμα «Αναζητώντας τα Μυστικά της Γης».
Η έκθεση θα λειτουργεί στο Μουσείο Παλαιοντολογίας από τις 9:00 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ., καθημερινά.

Πρόκειται για μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική διαδραστική έκθεση για όλες τις ηλικίες που δείχνει πώς οι θαλάσσιες ερευνητικές γεωτρήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίλυση των γεωλογικών μυστηρίων της Γης με επίκεντρο τη Σαντορίνη.

Στο πλαίσιο αυτής της έκθεσης, στις 21 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις για την αποστολή και τις γεωτρήσεις των ωκεανών από επιστήμονες και προσωπικό της αποστολής, “IODP expedition 398”, στο αμφιθέατρο Α13 του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος από τις 16:00 έως τις 18:30.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου 2022 έως τα μέσα Φεβρουαρίου 2023, το ερευνητικό σκάφος των ΗΠΑ, JOIDES Resolution, θα πραγματοποιήσει θαλάσσιες γεωτρήσεις γύρω από τη Σαντορίνη. Στόχος των γεωτρήσεων είναι η ανακατασκευή της γεωλογικής ιστορίας του ηφαιστειακού συγκροτήματος των Χριστιανών, της Σαντορίνης και του Κολούμπου, συλλέγοντας πυρήνες ιζημάτων μέσα από τα ιζήματα και τα ηφαιστειακά στρώματα του πυθμένα της θάλασσας. Η αποστολή είναι μέρος του International Ocean Discovery Program (IODP) – του Διεθνούς Προγράμματος Εξερεύνησης των Ωκεανών”.

Exit mobile version