ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.ΣΙΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ-ΘΗΡΑΣΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΑΓΗ

 

 

“Ο επικεφαλής της παράταξης μας κ. Αντώνης Σιγάλας επισκέφθηκε, Παρασκευή 12 Απριλίου ΄19, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Υπουργό κ. Όλγα Γεροβασίλη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο, με τον Δήμαρχο Θήρας και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Λεονταρίτη, παρουσία και των προέδρων του εμπορικού συλλόγου κ. Νομικού και ενοικιαζομένων δωματίων κ. Πελεκάνου.

Ο κ. Αντώνης Σιγάλας ζήτησε την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στο Α.Τ Θήρας, δηλώνοντας ότι όλο το οδικό δίκτυο του νησιού είναι σε κατάσταση έκτατης ανάγκης, με αποτέλεσμα η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων να είναι η πρώτη και αναγκαία προτεραιότητα μας.

Από πλευράς του Υπουργείου τονίστηκε η αδυναμία του κράτους να ανταπεξέλθει στα αιτήματα μας, χωρίς ν’ αποκλειστεί η προσπάθεια στελέχωσης. Ο κ. Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ υποσχέθηκε ότι θα παρακολουθήσει προσωπικά το θέμα.

Ακολούθως, επισκέφθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τον Υπουργό κ. Φώτη Κουβέλη, με τον Δήμαρχο Θήρας και παρουσία των προέδρων του εμπορικού συλλόγου κ. Νομικού και ενοικιαζομένων δωματίων κ. Πελεκάνου.

Ο κ. Αντώνης Σιγάλας ζήτησε την ενίσχυση της δύναμης του Λιμεναρχείου Θήρας, λόγω της κατά πολύ αυξημένης κίνησης των επισκεπτών, αλλά ιδιαίτερα λόγω των εκτεταμένων ζημιών τόσο στις λιμενικές υποδομές στον όρμο του Αθηνιού, όσο και στο οδικό δίκτυο.

Από πλευράς του ο κ. Υπουργός έδειξε ενδιαφέρον για τη στελέχωση, υποσχόμενος ότι μετά από σύντομη συνεργασία με το Λιμεναρχείο Θήρας θα λύσει γρήγορα το θέμα.

Ενδιαφέρον έδειξε και στο θέμα του συντονισμού των αφιξοαναχωρήσεων όλων των πλοίων, για την ομαλότερη λειτουργία του Αθηνιού, μετά τις ημέρες των εορτών του Πάσχα.

Ο επικεφαλής της παράταξης μας κ. Αντώνης Σιγάλας συναντήθηκε στη συνέχεια, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Υπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, μαζί με τον κ. Δήμαρχο Θήρας και παρουσία των

προέδρων του εμπορικού συλλόγου κ. Νομικού και ενοικιαζομένων δωματίων κ. Πελεκάνο.

Ο κ. Υπουργός μετά από διαλογική συζήτηση και αλληλοενημέρωση εγγυήθηκε ότι τον Ιούνιο το μεγαλύτερο σε έκταση κατεστραμμένο τμήμα, δεξιά της εισόδου στον Αθηνιό, θα είναι παραδοτέο σε χρήση με την ταυτόχρονη δυνατότητα πρόσδεσης ενός πλοίου. Επίσης εγγυήθηκε την άμεση αποκατάσταση του δρόμου.

Για τα νέα προβλήματα στη θέση «Ποσειδώνας» και την μικρή καθίζηση στην προβλήτα επικινδύνων, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι θα εξεταστούν άμεσα.

Κατόπιν συζητήθηκε και το θέμα της μελέτης του νέου λιμένα. Ο επικεφαλής της παράταξης μας ο κ. Αντώνης Σιγάλας ζήτησε, την εδώ και τώρα μελέτη χωροθέτησης νέου λιμένα. Ο κ. Σαντορινιός μας έδωσε την υπόσχεση ότι τόσο από το ΠΔΕ όσο και από το ΕΣΠΑ θα υπάρξει χρηματοδότηση.

Ο επικεφαλής της παράταξης μας ο κ. Αντώνης Σιγάλας θεωρούσε ότι εξαρχής πως ήταν επιτακτική η ανάγκη να γίνει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη, ειδικά μετά τις ζημιές στον Αθηνιό στις 10 Απριλίου, πλην όμως, κατά τα λεγόμενα του κ. Δημάρχου, δεν ήταν δυνατή η εξασφάλιση του ραντεβού.

Βγαίνοντας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μετά την επιμονή του κ. Αντώνη Σιγάλα, ο κ. Ζώρζος μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες, εξασφάλισε ραντεβού στο Υπουργείο Υποδομών με τον κ. Ι. Καρνέση, Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών και τον κ. Αναγνόπουλο στις 16.30 το απόγευμα της Παρασκευής.

Στη συνάντηση ο κ. Αντώνης Σιγάλας με τον κ. Ζώρζο πήγαν, αλλά δυστυχώς η αρμοδιότητα των παραπάνω μηχανικών αφορούσε το οδικό δίκτυο και μόνο και όχι τις λιμενικές υποδομές. Αφού κλήθηκε και ο σύμβουλος του κ. Υπουργού κ. Μαχαίρας, εκμεταλλευόμενοι έστω κ αυτό, έπεισαν τελικά να σταλεί την επόμενη Τρίτη εξειδικευμένος μηχανικός της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ στη Σαντορίνη, για να δει και να εκτιμήσει το μέγεθος των ζημιών του οδικού δικτύου στον Αθηνιό.

Ο επικεφαλής της παράταξης μας εκτιμά ότι κανένας στα υπουργεία δεν έχει αντιληφθεί πως είναι θέμα χρόνου η Σαντορίνη να κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα, στο εγγύς μέλλον με απρόβλεπτες και ανεπανόρθωτες ζημιές, που θα έχουν αντίκτυπο στο τουριστικό προϊόν όλης της χώρας, αφού η Σαντορίνη αποτελεί τα τελευταία χρόνια την ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *