ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΓΙΝΕ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

  tsitsoΑπό το Λιμενικό Ταμείο Θήρας, η Santonews, έλαβε ένα Δελτίο Τύπου, που μάλλον αφορούσε συνέντευξη του κ. Λουκά Λιγνού, την οποία ο επιμελητής της σελίδας για τους γνωστούς λόγους, υγείας δεν παρακολούθησε. Αλλά στο γενικό πλαίσιο, αυτό το Δελτίο, μοιάζει με φάρσα.

Δύο μόνο επισημάνσεις.

1. Λέει ο κ. Πρόεδρος:“Το Δ.Λ.Τ. Θήρας συμβάλλοντας στο δημόσιο διάλογο, αν και αρκετές φορές χωρίς την άμεση δυνατότητα να εκφράσει τις απόψεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για το θέμα του «Sea Diamond». Ούτε να γελάσω δεν μπορώ. Εδώ, σε κλειστή σύσκεψη του Δήμου, είχατε αποφασίσει να μη μιλάτε στο τοπικά ΜΜΕ. Το διαψεύδετε;. Θελήσατε ποτέ να μιλήσετε και σας είπαμε όχι;. Πότε;.

  1. Με πρωτοβουλία του Δ.Λ.Τ. το 2016 συστήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) των υπουργών Ναυτιλίας – Νησιωτικής Πολιτικής και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ομάδα εργασίας με σκοπό την συνδρομή του Δ.Λ.Τ. Θήρας στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας» στην οποία συμμετέχει και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου”. Εδώ δεν θα γελάσω. Και για να ενισχύσω τα περί πρωτοβουλίας του Δ.Λ.Τ, θα πω ότι και για τη δημιουργία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), την πρωτοβουλία, είχε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας. Τι σχέση έχει ο ISS, με τα λιμάνια της Σαντορίνης;. Μα όση και το ΔΛΤ Θήρας, με αυτά!.

 

 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

“Το Δ.Λ.Τ. Θήρας συμβάλλοντας στο δημόσιο διάλογο, αν και αρκετές φορές χωρίς την άμεση δυνατότητα να εκφράσει τις απόψεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για το θέμα του «Sea Diamond» και παράλληλα ενημερώνοντας τους κατοίκους της Θήρας σχετικά με τις μέχρι τώρα ενέργειες του, γνωστοποιεί τα παρακάτω.

Με πρωτοβουλία του Δ.Λ.Τ. το 2016 συστήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) των υπουργών Ναυτιλίας – Νησιωτικής Πολιτικής και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ομάδα εργασίας με σκοπό την συνδρομή του Δ.Λ.Τ. Θήρας στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας» στην οποία συμμετέχει και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου.

Παράλληλα το Δ.Λ.Τ. συνεχίζει να βεβαιώνει τόσο στη Δ.Ο.Υ. πλοίων όσο και στον προϋπολογισμό του «δικαιώματα ναυαγίου» ύψους άνω των 4.000.000 ευρώ, τα οποία όμως δεν καταβάλλονται από την υπόχρεο εταιρεία κρουαζιέρας.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δικαστικές ανακοπές εκ μέρους της υπόχρεου εταιρείας, το Λιμενικό Ταμείο με την συνδρομή νομικού συμβούλου, κατέθεσε εντός του 2016 τις απόψεις του ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Σύρου, αναμένοντας τις αποφάσεις του. Τέλος, το Δ.Λ.Τ. προχωρά σε εφαρμογή συστήματος διαχείρισης της κίνησης της κρουαζιέρας, πιλοτικά το 2017 και με πλήρη εφαρμογή το 2018 ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε παρόμοιο συμβάν στο μέλλον”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *