Site icon Santonews

ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΘΗΡΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΗΡΑΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΤΗΛΕΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ

 

 

 

 

  “Παρά τις από μακρού χρόνου διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα διεξάγονται σε αίθουσα εξοπλισμένη με σύγχρονα μέσα, η πρακτική της εξ αποστάσεως διεξαγωγής των συνεδριάσεων συνεχίζεται ενώ οι συνεδριάσεις πλέον τόσο στη Βουλή όσο και στους Δήμους της χώρας γίνονται δια ζώσης.

Οι διαμαρτυρίες μας δεν λαμβάνονται υπόψη καθώς είναι εξ’ όσων φαίνεται βολικό να αποφεύγουν την κατά πρόσωπο παράθεση θέσεων και τις αντιπαραθέσεις. Στο παρελθόν δινόταν περισσότερος χρόνος κατά την κρίση του προεδρείου σε θέματα μείζονος σημασίας.   Πλέον αυτό έχει εκλείψει και οι διαμαρτυρίες μας προς τούτο δεν είναι δυνατόν να ακουστούν με  το πάτημα ενός κουμπιού.

Είναι φανερό ποιος βρίσκεται σε προφανή αδυναμία να αντιπαρατεθεί στο πεδίο του διαλόγου και όχι ενός επηρμένου μονολόγου που τα τελευταία χρόνια ακούμε από τον Δήμαρχο.  Ενός μονολόγου που δεν απαντά στα ερωτήματα που τίθενται.  Το Δημοτικό Συμβούλιο υποβαθμισμένο πλέον τόσο θεματικά όσο και λειτουργικά δεν αποτελεί αυτή τη περίοδο το κυρίαρχο όργανο λήψης αποφάσεων ούτε πεδίον παραγωγής πολιτικής.

Το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο έχοντας μόνο διαδικαστικά θέματα έδωσε  την ευκαιρία με την αποχή μας να διαμαρτυρηθούμε.  Φαίνεται ότι  και η τριμερής διοίκηση παρόλο που διαθέτει επαρκή αριθμό  των συμβούλων για την διεξαγωγή των  Συμβουλίων και τη λήψη αποφάσεων δεν κατέστη ικανή ώστε να γίνει συνεδρίαση.  Η μετριοπάθεια είναι ίσως ασφαλέστερος δρόμος”.

Exit mobile version