ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΤΑ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΑ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Οι νεαροί εθλεοντές, επί το έργο.

Οι νεαροί εθλεοντές, επί το έργο.

«Διαβάστε υπεύθυνα». Το κείμενο δεν είναι προϊόν απλού ρεπορτάζ, αλλά η πρώτη καταγραφή μιας θαυμάσιας εμπειρίας. Οπότε, η συναισθηματική φόρτιση είναι –ελπίζω- συγγνωστή.

Για όσους το έζησαν, ήταν μια αξιοσημείωτη –ναι, συγκινητική- εμπειρία. Πάνω από 120 παιδιά, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κ. Πέτρου Νομικού, της Volkan Beer, που για όσους δεν το ξέρουν έχει ήδη διαγράψει –πραγματικά, όχι με  ανοητολογίες- ελληνικό χρέος άνω των 3.500.000 ευρώ, του Top Melody 104.9 FM και κυρίως κάποιων αφοσιωμένων δασκάλων και καθηγητών, προκειμένου να κάνουν ένα καθαρισμό των ρυμιδιών στα Φηρά.

Ο κ. Άρης Χλωρίδης, μζί με εθελοντές που θα... αργήσουν να γίνουν ψηφοφόροι του.

Ο κ. Άρης Χλωρίδης, μαζί με εθελοντές που θα… αργήσουν να γίνουν ψηφοφόροι του.

Ήταν εντυπωσιακή η βόλτα με τις σκούπες, τις πλαστικές σακούλες (τις είχε προσφέρει η εταιρία καθαριότητας που έχει αναλάβει τον καθαρισμό του Δήμου) που κατά τη διάρκειά της ξεριζώθηκαν αγριόχορτα, μαζεύτηκαν σκουπίδια και δόθηκε ένα μικρό μάθημα στους αγανακτισμένους του καναπέ. Μαζί με τα παιδιά- δουλεύοντας και όχι απλά συμμετέχοντας- ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας κ. Άρης Χλωρίδης, ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος Θήρας κ. Χρυσόστομος Δεναξάς (μαζί με μερικούς άοκνους συνεργάτες), ο Διευθυντής του Συνεδριακού Κέντρου Π. Μ. Νομικός κ. Μανώλης Σιγάλας, η υπεύθυνη μάρκετινγκ της Volkan Beer κ. Δέσποινα Τσάνη, και κάποιοι εκπαιδευτικοί που «από καρδιάς», μετέδωσαν ένα όμορφο μήνυμα εθελοντισμού στα παιδιά τους (ίσως κάποιοι από τους υπόλοιπους να ήθελαν να έρθουν αλλά μάλλον ήταν απασχολημένοι με τα «ιδιαίτερα»).

 

Τα χαμόγελα, είναι οι καλύτερες αποδείξεις.

Τα χαμόγελα, είναι οι καλύτερες αποδείξεις.

Ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται στην καθηγήτρια αγγλικών κ. Καρολίνα Ρικάκη, που όσα χρόνια βρίσκεται στη Σαντορίνη, βρίσκεται μέσα σε κάθε εθελοντική προσπάθεια. Για τους συνεργάτες του Top Melody 104.9 FM, παρά τη ρητή παραδοχή του προσωπικού χαρακτήρα του ρεπορτάζ, δεν θα γραφεί τίποτα, επειδή κανένας (μας)  δεν έχει γένια, οπότε δεν χρειάζεται να ευλογηθούν. Πάντως, η εκδήλωση βγήκε ζωντανά στον αέρα και όσοι άκουσαν τις ιαχές και τις χαρούμενες φωνές των παιδιών, κατάλαβαν πως όσοι ήμασταν παρόντες, δώσαμε την υπόσχεση πως θα το ξανακάνουμε. Και μάλιστα σύντομα.  Το ίδιο υποσχέθηκε ο κ. Νομικός, η Vοlcan Beer, η Sony, και όσοι προσέφεραν-ΔΩΡΕΑΝ- σάντουιτς και αναψυκτικά για τους μικρούς εθελοντές. Αύριο θα υπάρχουν και τα ονόματά τους. Είπαμε , το αναρτημένο κείμενο, δεν είναι ρεπορτάζ, είναι απλά μια πρώτη καταγραφή.