Site icon Santonews

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΝΑ, ΜΕΣΩ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΟΙ «ΣΤΑΘΜΟΙ» ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

 

 

  «Από το Παρίσι, στη Βερόνα, μέσω Σαντορίνης, οι πιο ρομαντικοί προορισμοί για του Αγίου Βαλεντίνου», είναι ο τίτλος του αφιερώματος της Ισπανικής Επιθεώρησης, «El Confidencial» . Ο τίτλος, ασφαλώς εύγλωττος, στο συμβολισμό του. Το Παρίσι, είναι η πρωτεύουσα των ερωτευμένων, η Βερόνα το σκηνικό για την πιο γνωστή ερωτική ιστορία όλων των εποχών που έπλασε ο Σαίξπηρ  με το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και η Σαντορίνη για τα πανέμορφα ηλιοβασιλέματα της.

Ο Έρωτας μας ενθαρρύνει για ένα διάλλειμα με τη συντροφιά του προσώπου που αγαπάμε περισσότερο» γράφει η  «El Confidencial», παραθέτοντας τους κορυφαίους προορισμούς των ερωτευμένων. «Εάν δεν έχετε ακόμα σκεφτεί κάποιο προορισμό που θα εκπλήξει το σύντροφό σας, «εμπιστευτικά» ( σ.σ. «El Confidencial» στα ισπανικά σημαίνει «ο εμπιστευτικός») επιλέξαμε ορισμένες πόλεις, όπου η αγάπη είναι αισθητή σε κάθε γωνιά. Παρίσι, Βενετία, Βερόνα Δεκαπέντε πόλεις όπου ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, θα συγκριθούν μαζί σας».

Η λεζάντα της φωτογραφίας της Σαντορίνης, που παραθέτει, ο συντάκτης αναφέρει χαρακτηριστικά: « Γιατί η Σαντορίνη, είναι τόσο ρομαντική; Μα για τα ολόλευκα σπίτια της που προβάλλουν τη μοναδική τους σιλουέτα (φιγούρα) κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος».

 

 

ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟ-ΣΟΟΥ ΕΔΩ

Exit mobile version