ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

estia_tselementes1

“Επιστρέφοντας από την όμορφη Σίφνο όπου ο σύλλογός μας συμμετείχε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», θα θέλαμε να μοιραστούμε με τα μέλη και τους φίλους της Εστίας την εμπειρία μας.

Δύο πράγματα μας εντυπωσίασαν περισσότερο. Πρώτον η φιλοξενία και η ευγένεια των διοργανωτών και όλων των κατοίκων και δεύτερο η καθαριότητα σε όλο το νησί και η φροντίδα των Σιφνιών για τον τόπο τους (ούτε γκρεμισμένες ξερολιθιές, ούτε μπάζα και σκουπίδια, ούτε τεράστιες και ακαλαίσθητες επιγραφές).

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον πολιτιστικό σύλλογο Σίφνου, τα μέλη του συλλόγου και ιδιαίτερα την Πρόεδρό του κα Μαρία Ναδάλη, πάντα πρόθυμη να βοηθήσει και να επιλύσει τυχόν προβλήματα, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σίφνου.

Η 15μελής ομάδα που συμμετείχε στο Φεστιβάλ αποτελείτο από τους μουσικούς Κυριάκο και Αντώνη Πρέκα, την δασκάλα χορού Αρτεμία Δεναξά και 7 κορίτσια από τα χορευτικά σχήματα του συλλόγου, τον μάγειρα Λευτέρη Ξαγοράρη και μέλη του συλλόγου που είχαν αναλάβει την προετοιμασία, το σερβίρισμα και την προβολή των προϊόντων του νησιού μας. Υπολογίζουμε ότι από το περίπτερό μας πέρασαν πάνω από 3000 επισκέπτες Έλληνες και ξένοι, ανάμεσά τους αρκετοί Σαντορινιοί που έφτασαν στη Σίφνο με κάθε μέσο.

Το φεστιβάλ και την παρουσία μας σ’ αυτό κάλυψαν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πράσσος και ο καμεραμάν Ρίζος Μυτιληναίος και τους ευχαριστούμε.

Η συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία επιβάρυνση του Δήμου. Τα έξοδα εισιτηρίων και διαμονής ανέλαβαν οι διοργανωτές και η Εστία.

Ευχαριστούμε πολύ την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων που μας παρείχε το κρασί, τη φάβα, τοματοπολτό και κάπαρη. Τον Δήμο Θήρας για το διαφημιστικό υλικό. Ευχαριστούμε τον κ. Νεκτάριο Φύτρο του εστιατορίου «Καλλίστη» που μας προσέφερε 700 ντοματοκεφτέδες. Τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιώργο Δαρζέντα που προσέφερε 500 μελιτίνια.

Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κα Άρτεμη Χάλαρη που με την καθοδήγηση του κ. Γιώργου Χατζηγιαννάκη παρουσίασε μαζί με τον μάγειρά μας στο φεστιβάλ τη συνταγή της φάβας με σάλτσα κάπαρης και διάφορες παρασκευές της φάβας”.

 

ts3ts2ts1ts10ts9ts7ts6ts4ts5

Save

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *