“ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ» ΜΙΑ ΗΔΗ ΛΗΦΘΕΙΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ PLASTIC FREE SANTORINI

ΔΗΛΑΔΗ «ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ» ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ; ΓΛΥΚΑ ΡΩΤΑΩ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

 

 

«Ο Δήμαρχος Θήρας μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη αποφάσισαν από κοινού, την αναβολή της παρουσίασης στους φορείς του νησιού της πρωτοβουλίας Santorini Plastic-Free.

 

Η αναβολή κρίθηκε σκόπιμη, καθώς οι έκτακτες υποχρεώσεις του Υπουργού Τουρισμού και η συμμετοχή του σε Υπουργικές επιτροπές αντιμετώπισης της κρίσης που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του Κορωνοϊού, καθιστούν αδύνατη την μετάβασή του στη Σαντορίνη.

 

Ο Δήμαρχος Θήρας θεωρεί τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ως εξαιρετικά σημαντική για την προστασία του περιβάλλοντος στο νησί μας και για το λόγο αυτό ζήτησε από τον Υπουργό Τουρισμού να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση μόλις εξομαλυνθεί η κατάσταση.

 

Σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 ο Δήμαρχος προήδρευσε σύσκεψης στο Δήμο Θήρας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων του νησιού, προκειμένου να συσταθεί άμεσα επιτροπή αντιμετώπισης του Κορωνοϊού στα νησιά μας.

 

Οι Δημότες και οι Δημότισσες μας θα ενημερώνονται άμεσα για τις αποφάσεις που θα λαμβάνει η επιτροπή.

 

Ο Δήμαρχος ζητά από τους πολίτες του νησιού να τηρούν τις επίσημες οδηγίες που ανακοινώνονται από το Υπουργείο Υγείας και το Δήμο Θήρας.

 

Μέχρι σήμερα (Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020) κανένα κρούσμα Κορωνοϊού δεν έχει αναφερθεί στο νησί μας, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, αντιθέτως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε οργανωμένα και αποτελεσματικά κάθε σχετικό πρόβλημα που ενδέχεται να εμφανιστεί στο μέλλον.

Ο Δημαρχος Θηρας

Αντωνιος Σιγαλας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *