ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ 10-12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

 

 

  “Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων κατέρχονται οι ναυτεργάτες στις 10-12 Νοέμβρη με προοπτική κλιμάκωσης. Η απεργία θα έχει έναρξη στις 10/11/2021 ώρα 6.00 π.μ και λήξη 12/11/2021 ώρα 6.00 π.μ, ενώ η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11/11 στις 10.30πμ έξω από το πλοίο B.S.DELOS.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ, «η κλιμάκωση της επίθεσης κυβέρνησης – εφοπλιστών ενάντια στα ναυτεργατικά δικαιώματα η οποία είναι σε εξέλιξη όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, η συσσώρευση και όξυνση των ναυτεργατικών προβλημάτων, ο δραστήριος ρόλος και η συμβολή της ΠΕΝΕΝ και του κλάδου μας στην ανάγκη να οργανωθεί η αντίσταση και η πάλη των ναυτεργατών, σε συνδυασμό με την εφοπλιστική αδιαλλαξία για την υπογραφή και ανανέωση των ΣΣΕ κατέστησε δυνατόν να ληφθεί ομόφωνη απόφαση για την 48ωρη απεργία».

Και η ΠΕΝΕΝ σημειώνει : Σε αυτή την πολιτική η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει φρένο είναι η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και των συνδικάτων που πρέπει να βάλουν μπροστά την αντίσταση και την διεκδίκηση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής προβάλλοντας τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες.

Παλεύουμε για:

 
 
 
 

• Υπογραφή και ανανέωση των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με ουσιαστικές αυξήσεις.
• Κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων που αφορούν την επάνδρωση, την οργανική σύνθεση και την απασχόληση των Ναυτεργατών (4150/13 – Ν.Δ 2687/53 – 4117/2020 – 4714/2020).
• Την αυτοτέλεια του ΝΑΤ και των υπολοίπων Ταμείων μας (ΚΕΑΝ – Ταμεία Πρόνοιας – Οίκος Ναύτη), την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, την άμεση απόδοση των συντάξεων και των άλλων ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
• Την λήψη άμεσων μέτρων για την ανεργία και την προστασία των ανέργων.
• Την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη (4808/2021) και όλων των προγενέστερων αντεργατικών νομοθετικών ρυθμίσεων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *