ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

  απεργιακο δελτίο 26“ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ”

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

“ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΙ” ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΕΠΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ “ΗΦΑΙΣΤΟΥ

“ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ” Η ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΦΗΡΩΝ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ & ΔΙΑΦΘΟΡΑ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ

SAF: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

 

 

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

VIVA_ARXHH Σαντορίνη, είναι ένα σημείο που πρέπει να δείτε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας. Αυτό το μποέμ νησί των Κυκλάδων είναι ο προορισμός των αιώνιων εραστών και είναι μια καλή επιλογή για μήνα του μέλιτος, που είμαστε σίγουροι ότι δεν θα ξεχάσετε ποτέ”, γράφει η ρουμανική εφημερίδα VIVA, σε ειδικό γαμήλιο αφιέρωμά της.

Η συντάκτρια Madalina Isar, αφού κάνει την καθιερωμένη πλέον, αναφορά στο θρύλο της Ατλαντίδας, παραλληλίζοντας μάλιστα τη σημερινή Σαντορίνη, με γεωλογικό φοίνικα που αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του, σημειώνει: “Αυτό που πρέπει να δείτε από τη στιγμή που θα φτάσετε στο νησί είναι η Οία. Μια ζεστή πόλη, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται για την ισχυρή μποέμ αίσθηση και το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα όλων των εποχών, όπου πολλοί τουρίστες από όλο τον κόσμο πηγαίνουν να το ανακαλύψουν.

Αλλά η Σαντορίνη είναι ένας παράδεισος και όχι μόνο από την άποψη των τοπίων … Είναι το ιδανικό μέρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε σε παραλίες με άμμο, λευκή ή κόκκινη, γκρίζα χαλίκια, και βότσαλα που μοιάζουν σαν τέλεια γυαλισμένος έβενος”.

(P) Santorini, tabloul ideal pentru o luna de miere de neuitat!

 

 

“ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΙ” ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ “ΗΦΑΙΣΤΟΥ

 

 

  Ηφαιστοσ_26_4Με 24 μετάλλια (+3 στην κατηγορία μίνι), επιστρέφει η ομάδα στίβου “Ήφαιστος” από τους διασυλλογικούς αγώνες στίβου που διεξήχθησαν στη Νάξο από 23 μέχρι και 26 Απριλίου. Έλαβαν μέρος πέρίπου 150 αθλητές, από τα σωματεία Πανναξιακός, Ναξιακός, ΑΜΣ Φιλωτίου, ΑΟΜυκόνου, Παμμηλιακός, Ανδριακός. ΑΟΠάρου, Ήφαιστος Θήρας και Ποσειδώνας Τήνου.

Η ομάδα της Σαντορίνης, εκτός από τα μετάλλια, σε όλες τις κατηγορίες, είδε και πέντε αυλητές της να φτάνουν το όριο επιδόσεων, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου που θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο. Πρόκειται για τους:

ΚΑΡΟΥΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΦΥΤΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΑΡΟΥΑΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

 

 

ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ & ΔΙΑΦΘΟΡΑ

 

 

syrmalenios_nosokomeioΗ αντιπολίτευση ξεχνά τα σκάνδαλα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή που οδήγησαν στην κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος

Τοποθέτηση του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών της Βουλής

Έντονη κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την πολυετή διακυβέρνηση με σκάνδαλα, διαφθορά και διαπλοκή, που οδήγησαν στην κατάρρευση της χώρας και ανάμεσα σ’ αυτή την κατάρρευση και στην κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, άσκησε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, κατά την κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών

.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξεχνάτε πολύ γρήγορα, κύριοι συνάδελφοι της Αντιπολίτευσης, τη διασπάθιση των αποθεματικών των ταμείων, τα δομικά ομόλογα και το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, το περίφημο PSI, με την απώλεια των ταμείων περίπου 13 δισ. ευρώ. Μονίμως επαναλαμβάνετε την κασέτα του λογαριασμού που ανεβαίνει, καταστροφολογώντας, όταν τα επίσημα στοιχεία σάς διαψεύδουν παταγωδώς. Τα στοιχεία μόνο της EUROSTAT, για να μην πάρουμε την ελληνική στατιστική αρχή, με το 0,7% πλεόνασμα για τα υπόλοιπα, έναντι των προβλέψεων των διεθνών οργανισμών για ελλείμματα, είναι σαφή στοιχεία, δεν είναι προβλέψεις.

Αντίθετα, τα δικά σας στοιχεία βασίζονται σε προβλέψεις. Προβλέψεις Διεθνών Οργανισμών που πέφτουν πάντα έξω. Άρα δεν είναι καθόλου αξιόπιστα τα δικά σας στοιχεία και δεν είστε και εσείς ταυτόχρονα καθόλου αξιόπιστοι. Λέγατε, ότι θα υπήρχε ανάπτυξη το 2015 κ.λπ., εάν δεν έπεφτε η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Όμως ούτε η αξιολόγηση είχε κλείσει, ούτε το mail Χαρδούβελη είχε καταλήξει σε συγκεκριμένη διαπραγμάτευση και σε συγκεκριμένο τελικό αποτέλεσμα.

Και για να κάνουμε τη σύγκριση, το μεν αφορούσε ενάμιση χρόνο, το 2015 και το 2016, ενώ η δική μας η συμφωνία αφορά από το 2015 έως και το τέλος του 2018, αφορά δηλαδή τέσσερα χρόνια. Επομένως τα ποσά τα οποία εσείς λέτε και τα ποσά τα οποία συζητούσατε για ενάμισι έως δύο δισ. ευρώ στο mail Χαρδούβελη, δεν μπορούν να έχουν καμία σύγκριση με τα 5,4 δισ. ευρώ, που είναι τα μέτρα τα οποία ψηφίζουμε αυτή την περίοδο.

Δεν θα ήθελα να μιλήσω μόνο για αριθμούς. Διότι τα μεγέθη είναι ασύγκριτα. Τι να συγκρίνουμε; Τον λογαριασμό των 64 δισ. από το 2010 έως και σήμερα με τα 5,4 δισ.; Να συγκρίνουμε τα πλεονάσματα του 4,5% το 2015, 4,5% του 2016, του 2017 και τα 4,2% του 2018; Δηλαδή με τα δικά μας πλεονάσματα -της συμφωνίας που εμείς πραγματοποιήσαμε- με την οποία εξοικονομήθηκαν 20 δισ.; Ποια στοιχεία να συγκρίνουμε; Ψηφίσατε την φιλοσοφία των μέτρων με 221 ψήφους τον Αύγουστο του 2015 και τώρα κάνετε ότι δεν έχετε αποδεχθεί ούτε τη σταδιακή μείωση του ΕΚΑΣ, μέχρι το 2019, η οποία ήταν μέσα στον Ν.4336/2015, ούτε τη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. που ήταν μέσα στον Ν.4336/2015, ούτε την αύξηση της έμμεσης φορολογίας.

Αγαπητοί συνάδελφοι, όλοι καταλαβαινόμαστε. Και προφανώς καταλαβαίνει πολύ περισσότερο ο ελληνικός λαός. Διαχειριζόμαστε μια σύνθετη και τρομακτικά δύσκολη κατάσταση, στην οποία εσείς μας φέρατε. Παρόλα αυτά, σε αυτές τις συνθήκες και σε πλαίσια δημοσιονομικής ασφυξίας, εμείς θεσμοθετούμε: Ένα Δημόσιο καθολικό, αναδιανεμητικό, Ασφαλιστικό Σύστημα, που εγγυάται το Κράτος και το ποίο καθιερώνει ίσους κανόνες και ενοποιεί το μέχρι σήμερα άναρχο και ανορθολογικό σύστημα με τα δεκάδες Ταμεία και τους εκατοντάδες διαφορετικούς τρόπους απονομής των συντάξεων. Διασφαλίζονται οι Κύριες Συντάξεις και το 90% των Επικουρικών, ενώ προστατεύεται η μεγάλη πλειοψηφία των προσεχών συνταξιούχων. Και στο κάτω-κάτω, η Εθνική Σύνταξη βασίζεται -και είναι ουσιαστικό αυτό- σε Ρήτρα Ανάπτυξης.

Και για να λέμε την αλήθεια, αγαπητοί συνάδελφοι: Υπάρχει προοπτική σε αυτή τη χώρα, αν δεν υπάρξει Ανάπτυξη; Αν δεν υπάρξει Ανάπτυξη μέχρι το 2017-2018, αν δεν δημιουργηθούν οι συνθήκες επανεκκίνησης της Ανάπτυξης, κανένα Ασφαλιστικό Σύστημα δεν θα είναι βιώσιμο και καμιά χώρα δεν θα μπορεί να υπάρξει.

Η ίδια φιλοσοφία ισχύει και για τις Φορολογικές Διατάξεις που δεν συνιστούν ένα Φορολογικό Σύστημα στο σύνολό του, συνιστούν κάποιες Φορολογικές Διατάξεις της συγκεκριμένης στιγμής που έχουν μπει στο πλαίσιο της συμφωνίας. Παρόλα αυτά, γίνεται μια βασική τομή: Η ενοποίηση της Φορολογικής Κλίμακας Μισθωτών, Συνταξιούχων και Ελεύθερων Επαγγελματιών. Και ταυτόχρονα γίνεται ανακατανομή των βαρών υπέρ των αδυνάτων και των μικρομεσαίων στρωμάτων.

Απέναντι σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια της Κυβέρνησης, η μόνη πρόταση της Αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της Ν.Δ. ποια είναι; Την ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στην προ ημερησίας διατάξεως στην Βουλή για το Ασφαλιστικό: Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, δηλαδή ουσιαστική κατάργηση των Επικουρικών συντάξεων και Ιδιωτική Ασφάλιση. Αυτή είναι η πρόταση της Ν.Δ.

Εμείς, συνεχίζουμε αταλάντευτα και θα θεσμοθετήσουμε ένα δημόσιο, κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, ολοκληρώνοντας και με τις φορολογικές ρυθμίσεις μια αξιολόγηση δύσκολη, η οποία, θα δημιουργήσει τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για την ανάταξη και την ανάπτυξη της χώρας»

Μπορείτε να δείτε το βίντεο από την παρέμβαση του Νίκου Συρμαλένιου στον ακόλουθο σύνδεσμο:

 

 

SAF: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

 

“Ιστορία της Τέχνης στην Παραλία!σαφ_παραλια

Ζωή Νιάρχου

Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να διατρέξετε την πορεία της τέχνης από τις πρώτες βραχογραφίες μέχρι την σύγχρονη εποχή μέσα σε 1 ώρα?

Στην παρουσία μας αυτό γίνεται εφικτό καθώς, συνοπτικά, περιεκτικά και με απλά λόγια, θα σας ταξιδέψουμε στους πιο σημαντικούς σταθμούς της τέχνης.

Και όλα αυτά μέσα σε 1 ώρα, δίπλα στο κύμα.
Μην στερηθείτε αυτή τη μοναδική εμπειρία!

Τρίτη 3/5 19.00-20.00”.

 

 

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

 

 

limeniko_tameioΔημόσιας προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας για παραχώρηση του ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης τμημάτων χερσαίας ζώνης λιμένα Μονολίθου και της ζώνης του αλιευτικού καταφυγίου της Βλυχάδας για την τοποθέτηση και εκμετάλλευση ομπρελών και ξαπλώστρων παραλίας, σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 40/2016 (ΑΔΑ: 79HOE2E-453) του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ. Θήρας.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας προκηρύσσει φανερή , πλειοδοτική και προφορική δημοπρασία για την παραχώρηση του ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης των τμημάτων χερσαίας ζώνης λιμένα Μονολίθου και της ζώνης του αλιευτικού καταφυγίου της Βλυχάδας , που περιγράφονται στο άρθρο 2 των όρων διακήρυξης της απόφασης 40/2016.

Οι θέσεις που δημοπρατούνται είναι:

1. ΘΕΣΗ Α (μπροστά από το Αλσύλιο) όπως ακριβώς φαίνεται στη συνημμένη αεροφωτογραφία , που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της 40/2016 απόφασης του δ.σ.

2. ΘΕΣΗ Β (μπροστά από το Αλσύλιο)» όπως ακριβώς φαίνεται στη συνημμένη αεροφωτογραφία , που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της 40/2016 απόφασης του δ.σ.

3. ΘΕΣΗ Γ ( στο νότιο προσήνεμο μόλο) όπως ακριβώς φαίνεται στη συνημμένη αεροφωτογραφία , που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της 40/2016 απόφασης του δ.σ.

4. ΘΕΣΗ Δ ( μπροστά από το ξενοδοχείο ΣΚΟΡΠΙΟΣ) όπως ακριβώς φαίνεται στη συνημμένη αεροφωτογραφία , που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της 40/2016 απόφασης του δ.σ.

5. ΘΕΣΗ Ε όπως ακριβώς φαίνεται στη συνημμένη αεροφωτογραφία , που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της 40/2016 απόφασης του δ.σ.

Κατώτατο όριο ανταλλάγματος ορίζεται :

Α) για τη θέση Α το ποσόν των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) για όλο το έτος.

Β) για τη θέση Β το ποσόν των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) για όλο το έτος.

Γ) για τη θέση Γ το ποσό των πεντακοσίων ευρώ (500,00 €) για όλο το έτος.

Δ) για τη θέση Δ το ποσό των χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500,00 €) για όλο το έτος.

Ε) για τη θέση Ε το ποσό των χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500,00 €) για όλο το έτος.

Η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται σε τρία (3) χρόνια αρχόμενης από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας στα Φηρά την 11η Μαΐου, ημέρα Τετάρτη και από ώρα 11:00 μέχρι τη λήξη της, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.

Η εγγύηση συμμετοχής στην δημοπρασία θα είναι ίση με το δέκα τοις εκατό (10%) της προσφοράς του για το αντάλλαγμα ενός έτους.

Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται από το Γραφείο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, Διεύθυνση Φηρά Θήρας (δίπλα από το τελεφερίκ) Τηλέφωνο 2286028362 FAX 22860 25878.

Αντίγραφο της διακήρυξης χορηγείται ή αποστέλλεται στους ενδιαφερόμενους ύστερα από αίτηση που υποβάλλεται στην παραπάνω διεύθυνση.

Ο πρόεδρος

Πελέκης Ηλίας”

 

 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Δ. ΠΑΓΚΑΛΙΔΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

 

 

παγκαλιδης“Μετά τον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου του κέντρου υγείας από εθελοντές έπειτα από την πρόσκληση του Συλλόγου στήριξης και του κέντρου υγείας Θήρας(όχι για να εμφανιστούν κάποιοι στις κάμερες όπως αναφέρθηκε) ζητώ την άμεση συνδρομή σας από συνεργεία του Δήμου ώστε να ασπριστούν τα πεζούλια του περιβάλλοντα χώρου του κέντρου υγείας Θήρας.
Επίσης ,όσον αφορά τα δωμάτια που βρίσκονται στην Έξω Γωνιά τα οποία θα παραχωρούσατε πριν περίπου ένα μήνα σε εργαζόμενους του νέου Νοσοκομείου, θα θέλαμε να παραχωρήσετε 4-5 δωμάτια ώστε να στεγασθούν την καλοκαιρινή περίοδο 5 οδηγοί – διασώστες του ΕΚΑΒ που πρόκειται να έρθουν.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκριση σας”

 

 

“ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ” Η ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΦΗΡΩΝ

 

 

φηραΔεν πέρασε η πρόταση πεζοδρόμησης του Κέντρου των Φηρών, από το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας, καθώς από την παράταξη της πλειοψηφίας την καταψήφισαν ο κ. Μηνάς Καφιέρη και ο κ. Γιάννης Αργυρός. Έτσι το θέμα παραπέμπεται σε επόμενη συνεδρίαση, ενώ τα Φηρά, γνωρίζουν καθημερινά, κυκλοφοριακή ασφυξία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *