ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΝΩΛΗ ΟΡΦΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΠΠΟΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΝΩΛΗ ΟΡΦΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΠΠΟΣ

 

 

Τα πεπραγμένα του στον ΔΑΠΠΟΣ, υπερασπίζεται ο κ. Ορφανός.

Τα πεπραγμένα του στον ΔΑΠΠΟΣ, υπερασπίζεται ο κ. Ορφανός.

Απαντήσεις στην πρόσφατη ανακοίνωση του Δημοτικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης, δίνει με ανακοίνωσή του ο τέως Πρόεδρος κ. Μανώλης Ορφανός. Έχοντας μια ομολογουμένως επιτυχημένη θητεία, στην ηγεσία του Οργανισμού, ο κ. Ορφανός, υπερασπίζεται τα πεπραγμένα των ημερών του, τονίζοντας ότι εκτός από τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που φιλοξενήθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο, τέθηκαν και οι βάσεις για την ένταξή του στο χάρτη των πανελλήνιων ομοσπονδιών αγωνισμάτων σάλας.

 

Η Ανακοίνωση

 

«Πεπραγμένα του ΔΑΠΠΟΣ ή πεπρωμένο;

 

Γεγονός είναι ότι κανείς δεν μπορεί να αποφύγει το πεπρωμένο ειδικότερα όταν αυτό φέρει το όνομα του Αθλητισμού και του Πολιτισμού.

Ορισμένοι μπορούν να το φοβούνται και κάποιοι άλλοι μπορούν με τιμή και σθένος να το επικαλούνται.

Διαβάζοντας προσεκτικά το Δελτίο Τύπου της αναγγελίας κατάθεσης του απολογισμού του ΔΑΠΠΟΣ, διαπίστωσα ότι παρά το γεγονός της πλέον χρηματοδοτούμενης λειτουργίας του Οργανισμού, με τετραπλάσιο ποσό από ότι στο προηγούμενο θεσμικό καθεστώς, έστω κι αν αυτό περιγράφεται ως περιορισμένο, ο ΔΑΠΠΟΣ κατάφερε να αντεπεξέλθει στο έργο του, διοργανώνοντας και υποστηρίζοντας πολλές δραστηριότητες.

Γεγονός που μαρτυρά από μόνο του ότι πλέον ο Οργανισμός μπορεί να υποστηρίζει και να διοργανώνει Αθλητικές και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις λαμβάνοντας την θεσμοθετημένη, τέσσερις φορές μεγαλύτερη, χρηματοδότηση κι όχι να αγωνίζεται στο “στίβο” χωρίς συγκεκριμένη οικονομική βάση αναζητώντας λύσεις και τρόπους αυτοχρηματοδότησης του.

Στο Δ.Τ. η σημερινή Διοίκηση, κάνει λόγο σε οικονομική εξυγίανση και εναντιώνεται στην εύκολη κριτική, όπως αναφέρει, αλλά αποδέχεται την βοήθεια ενός Αθλητικού Σωματείου, συγκεκριμένα του Α.Ο. Θήρας, στην επίτευξη συνεργασίας με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.Π.Ε.) όταν ο δρόμος αυτός είχε ανοίξει το 2010 με άμεσες επαφές για την πρώτη και μεγαλύτερη διοργάνωση που είχε και έχει, γίνει στη Σαντορίνη, τον τελικό super cup volley ανδρών.

Όταν λοιπόν υπάρχει η υποδομή οι πόρτες ανοίγουν ευκολότερα, με μικρότερο έως μηδενικό κόστος, χρόνου και χρήματος, δεν χρειάζεται να λύσεις κανένα Πυθαγόρειο Θεώρημα αρκεί να ανατρέξεις στο αρχείο σου και να διαβείς το δρόμο που ακολούθησαν οι προκάτοχοι σου.

Διαβάζοντας προσεκτικότερα διαπίστωσα ότι χωρίς να προστεθεί ούτε ένα ευρώ σε υποδομές η σημερινή διοίκηση πέτυχε το στόχο της. Διαβάσαμε ακόμα ότι μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης κάλυψε παλιότερα χρέη, όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, αλλά πουθενά στο κείμενο δεν γίνεται κανένας συσχετισμός αυτών των δυο παραμέτρων.

Επεξηγηματικά αναφέρω το γεγονός της ολοκλήρωσης των υποδομών και το συσχετίζουμε με την επιτυχή έκβαση των στόχων, διότι χωρίς την ολοκλήρωση και συντήρηση θα ήταν αναπόφευκτη η διοργάνωση τους. Για παράδειγμα δεν μπορούμε να κάνουμε αναφορά σε χρέη, όταν αυτά αφορούν την επιδιόρθωση του παρκέ του Κλειστού, απαραίτητη προϋπόθεση από τις Ομοσπονδίες για μεγάλες διοργανώσεις. Όταν έχει προμελετηθεί και υλοποιηθεί ο τρόπος για την κάλυψη και προστασία όλου του αγωνιστικού χώρου για την φιλοξενία άλλων εκδηλώσεων. Όταν έχει γίνει χωροταξική αναδιάρθρωση για την φιλοξενία περισσότερων Αθλητικών Σωματείων και Υπηρεσιών με ευκολότερη πρόσβαση και λειτουργία, βλέπε Δημοτικό Συμβούλιο. Στην λίστα αυτή υπάρχουν ακόμα πολλά να προστεθούν αλλά ας κλείσει με τον καθαρισμό όλου του αποχετευτικού δικτύου και την πλήρη συντήρηση εσωτερικών και εξωτερικών χωρών του Κλειστού Γυμναστήριου και την επιδιόρθωση και έλεγχο της ευαίσθητης μεταλλικής οροφής.

Στις επικλήσεις μιας στείρας, εύκολης, μικροπολιτικής κριτικής από τον καναπέ η σημερινή Διοίκηση του ΔΑΠΠΟΣ αποδίδει την εικόνα που εισπράττουν και μεταφέρουν κάποιοι ανώνυμοι με στόχο να πλήξουν το έργο που γίνεται στον Οργανισμό, χωρίς να εξετάζει το γεγονός ότι αυτή η κριτική και οποία κριτική χρήζει τεκμηριωμένης απάντησης. Όταν οι απαντήσεις είναι ουσιαστικές και βάσιμες τότε η κριτική κάμπτεται όσο κακόβουλη κι αν είναι.