ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΗΡΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΣΥΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΘΗΡΑ

 

 

 “Για άλλη μια φορά η προσπάθεια εντυπωσιασμού με φτηνά υπονοούμενα και λάσπη από τον Κ. Αργυρό έπεσε στο κενό. Όπως ήταν αναμενόμενο κανένα στοιχείο ή απόδειξη για τις ανακρίβειες και τα υπονοούμενα δεν κατάφερε να βρει. Όσο και αν έψαξε στα χαρτιά του, δεν υπάρχει κάτι μεμπτό που να μπορεί να προσάψει στην προηγούμενη Διοίκηση της Επιχείρησης.

 

 

Αντίθετα, καμία αναφορά ή εξήγηση για τις απευθείας αναθέσεις που φέρουν την υπογραφή του μέσα στους λίγους μήνες θητείας του έδωσε, καμία εξήγηση για τις πλασματικές και υπερβολικές αναγκαστικές δαπάνες που δημοσίευσε, ουδεμία εξήγηση για την ανυπαρξία έργου και οράματος, παρά μόνο ευχές και υπεκφυγές.

 

 

Επιγραμματικά και για να τελειώνουμε οριστικά με την άστοχη επίθεση του κ. Αργυρού:

  • Το Βενζινάδικο της Θηρασιάς είναι ένα έργο με έτοιμο φάκελο, όλες τις διαδικασίες ολοκληρωμένες και επενδυτή που θα αναλάμβανε την επισκευή και λειτουργία του. Εδώ και ένα έτος παραμένει στο συρτάρι του γραφείου του! Όσο για το σύστημα εισροών εκροών που δήθεν αναζητά και δεν βρίσκει, ας ψάξει καλύτερα στην αποθήκη.
  • Η προμήθεια των βιβλίων για την ανασκαφή που ο κ. Αργυρός ανέφερε, στοίχισαν 2.000,00€ και όχι 35.800,00€ που στοίχισαν οι δικές του δημόσιες σχέσεις και καμπάνια προβολής που δεν είδε κανείς . Τα βιβλία τα προμηθευτήκαμε για να διατεθούν στο πωλητήριο του Ηφαιστείου και παραμένουν στην αποθήκη.
  • Η προμήθεια για τις ταμπέλες και τα ξύλα που επιδεικτικά παρουσίαζε, αφορούν σε μεγάλη παρέμβαση αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του ηφαιστείου που έγινε με δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό και όχι με απευθείας ανάθεση σαν αυτές που κάνει εκείνος και οι συνεργάτες του. Ο κ Αργυρός μέσα σε μόλις ένα χρόνο διοίκησης, με απευθείας ανάθεση μοίρασε 24.775,00€ για την περιπατητική διαδρομή του ηφαιστείου (χωρίς μπετόν;) και με δεύτερη απευθείας ανάθεση 22.320,00€  συντήρησε τον εξοπλισμό του ηφαιστείου, δηλαδή τις ταμπέλες που παρουσίασε. Η θητεία του δυστυχώς στοιχίζει αρκετά χρήματα στο Θηραϊκό λαό, περισσότερα από την αντιμισθία του και τις απευθείας αναθέσεις του.

 

  • Ισχυρίστηκε ότι δήθεν υπάρχει ασυμβίβαστο του Διευθυντή να υπογράφει μελέτες και υπονόησε ότι δόθηκαν επιπλέων αμοιβές. Τονίζουμε κατηγορηματικά ότι όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία υλοποίησης της παρέμβασης στο Ηφαίστειο,  ενήργησαν σύμφωνα με τα  καθήκοντα τους και χωρίς καμία  αμοιβή.

 

  • Tη λίστα με τις αναγκαίες δαπάνες δημοσίευσε την 31η Ιουλίου 2020. Τότε δεν γνώριζε ότι υπάρχει πανδημία; Αν ήθελε να ντυθεί επαίτης και να ζητήσει επιχορήγηση από το Δήμο παρουσιάζοντας όπως παραδέχθηκε δημόσια μία τραγική κατάσταση που δεν είναι πραγματική, οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια και να μη συνεχίζει να λαϊκίζει επικίνδυνα.
  • Ενώ είχαμε εξασφαλίσει δωρεάν σύστημα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου για το ηφαίστειο, ο κ. Αργυρός έκανε δύο αναθέσεις 428,00€ και 24.403,00€ για τον ίδιο λόγο. Η απάντηση που έδωσε για όλα αυτά ήταν μια εκκωφαντική σιωπή!.

 

Τώρα που το όραμα της Δημοτικής Αρχής έγινε Όνειρο Θερινής Νυκτός και επειδή οι δικαιολογίες τελειώνουν ας επικεντρωθούν στην παραγωγή έργου και ας αφήσουν τα πυροτεχνήματα για τα «Ηφαίστεια 2021».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *