ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ  ΑΝΔΡΩΝΗ

 

 

 

Προς: Βουλευτές Κυκλάδων
κ .Νίκο Συρμαλένιο nsyrm@parliament.gr,
κ. ΝικόλαοςΜανιό nikolaos.manios@gmail.com,
κ. Αντώνιο Συρίγο antoniossyrigos@hotmail.gr,

Κοινοποιούμενη:
1. Γενική Γραμματεία Κυβέρνησης
primeminister@primeminister.gr
τηλ. 210 3385328
2. Υπουργό Οικονομικών
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
min.secretary@minfin.gr
τηλ. 2103221511
3. Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Κατερίνα Παπανάτσιου
yfyp.secr@mofadm.gr
τηλ. 210 3375718
4. Υπουργό Εσωτερικών
info@ypes.gr
5. Υπουργό Τουρισμό
κ. Κουντουρά
mailbox@mintour.gr
6. Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Διεύθυνση  Περιβάλλοντος, Τμήμα Παραδοσιακών Οικισμών
7. Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας
κ. Θεοπίστη Πέρκα
grammateia_gspp@minfin.gr
τηλ. 210 3375737
8. Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.
ceo@etasa.gr
9. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
g.hatzimarkos@pnai.gov.gr
10. EOT Σύρου
τηλ 2281086725
11. Πρόεδρο ΚΕΔΕ,
κο Γεώργιο Πατούλη
proedros@kedke.gr
12. Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου
Φαξ: 2285026264
13. Αστυνομικό Τμήμα Θήρας
Φαξ: 2286027017
14. Δ.Ε.Η.Α.Ε
dey1@otenet.gr
15. Δήμο Θήρας, Αυτοτελές Γραφείο Υποστήριξης Αιρετών Οργάνων, Ιδιαίτερο γραφείο Δημάρχου
dimarxos@thira.gov.gr

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,

Σχετικά με την αναφορά σας προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με βάση το από 8/8/2018 έγγραφο του Δήμου Θήρας με αριθμό πρωτ. 5590 περί επανειλημμένων οικοδομικών και άλλων αυθαιρεσιών στην Οία Σαντορίνης από την εταιρεία Μ. Ανδρωνης και Σια Ε.Ε., σας γνωστοποιώ περαιτέρω τα κάτωθι:
Το έγγραφο αυτό, υπογράφεται από τον Αντιδήμαρχο Θήρας κ. Κυριαζή και είναι η απάντηση του στην από 6/6/2018 καταγγελία μου ενώπιον της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.
Επί των «ενδεικτικά» αναφερομένων περιπτώσεων δήθεν αυθαιρεσιών και παραβατικότητάς μας, σας απαντώ εγώ ο ίδιος και είναι στην διακριτική σας ευχέρεια να προβείτε σε οποιαδήποτε περαιτέρω έρευνα για την διασταύρωση των όσων σας παραθέτω. Εκ προοιμίου, σας αναφέρω οτι ο Αντιδήμαρχος κος Κυριαζής, κατέχοντας θέση τοπικού άρχοντα, χρησιμοποιεί για ακόμη μια φορά, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, όλη την δύναμη που του εξασφαλίζει η θέση του, κινητοποιώντας όλους τους φορείς και τα μέσα του ευρύτερου κρατικού μηχανισμού και του πολιτικού βίου της χώρας,  ώστε, από την μεριά του ισχυρού, να θέσει τους δικούς του κανόνες και να αποδείξει οτι κανείς δεν μπορεί να εναντιωθεί στην βούλησή του. Έτσι:

  1. Αναφέρεται σε υποθέσεις του μακρινού έτους 2006 (καθ’ υπέρβαση οικοδομικές εργασίες επί του πρώην ξενοδοχείου «Φρεγάτα»), επί των οποίων υποθέσεων όμως ξεχνά να αναφέρει τα τελικά αποτελέσματα τους. (ένσταση επί της πράξεως διακοπής εργασιών της τότε Πολεοδόμου, συνέχιση των εργασιών μετά από πέντε (5) ημέρες, περαιτέρω αποπομπή της Πολεοδόμου από την Υπηρεσία της για υπηρεσιακούς λόγους )
  2. Αναφέρεται σε λειτουργία υγειονομικών καταστημάτων μας, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας, περιστατικό το οποίο ουδέποτε συνέβη. (εξάλλου αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να αναφέρει σφράγιση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, λόγω μη έκδοσης αδειών)
  3. Αναφέρεται σε καθ΄υπέρβαση  πολεοδομικές παραβάσεις  επί μισθωμένου από την ΕΤΑΔ χώρου, στη περιοχή «Σχολείο» της Οίας, την ώρα που έχει κατατεθεί νόμιμη και έγκαιρη γνωστοποίηση εργασιών μικρής κλίμακας στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου και με βάση την 48ωρη ενημέρωση έχουν διενεργηθεί όλες οι εργασίες.
  4. Αναφέρεται σε πολεοδομικές παραβάσεις επί του καταστήματος «Catch»  στην Οία, όταν ακόμη εκκρεμεί τελεσίδικη απόφαση επί της ένστασής μας από την αρμόδια επιτροπή.
  5. Αναφέρεται σε ηχορύπανση από το ανωτέρω κατάστημα όταν δεν υπάρχει καμία σχετική καταδικαστική απόφαση Δικαστηρίου.
  6. Αναφέρεται σε μετατροπή της πλατείας του σχολείου της Οίας σε πολυχώρο κλάμπ, όταν πρόκειται για έναν νόμιμα εκμισθωμένο από την ΕΤΑΔ ακίνητο σε εμάς το οποίο από εγκαταλελειμμένο χώρο με σκουπίδια και μπάζα το έχουμε μετατρέψει σε έναν χώρο πρασίνου και ξεκούρασης με ελεύθερη κυκλοφορία όλων των δημοτών.
  7. Αναφέρει δε ότι όλα τα ανωτέρω είναι διαμαρτυρίες και καταγγελίες (ανώνυμες και επώνυμες) δημοτών, όταν από έγγραφο της Υπηρεσίας Δόμησης Θήρας προκύπτει οτι ο συγκεκριμένος Αντιδήμαρχος σε διάστημα δύο (2) μηνών έχει στείλει 5 εντολές για έλεγχο πολεοδομικών παραβάσεων στην αρμόδια Υπηρεσία με ένδειξη «ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ»!

Για όλα τα ανωτέρω προσχηματικά που αναφέρονται καθώς και για την αλήθεια των ανωτέρω αναφερομένων, σας καλώ να προβείτε σε έλεγχο από τα αρχεία των αρμόδιων Υπηρεσιών, είμαι δε στην διάθεσή σας να σας προσκομίσω οποιοδήποτε σχετικό έγγραφο.

Αυτή είναι η αλήθεια επί των δήθεν σοβαρών καταγγελιών, εκ των οποίων μπορείτε να συμπεράνετε οτι όλο αυτό το στημένο σκηνικό το οποίο μάλιστα θα πρέπει να απασχολήσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι ένας πόλεμος από την μεριά ενός ισχυρού άρχοντα προς ένα επιχειρηματία  ο οποίος πασχίζει σε αυτό το κλίμα να επιβιώσει, προσφέρει εργασία σε πάνω από 250 ανθρώπους, φροντίζει με κάθε τρόπο για την πρόοδο και ευημερία του νησιού και για τους λόγους αυτούς  έχει με το μέρος του όλη την κοινή γνώμη του νησιού.
Σας καλώ, λοιπον,  παράλληλα με τα ανωτέρω να προβείτε σε έλεγχο και να θέσετε ερώτημα ενώπιον των αρμοδίων Υπουργών όπως διερευνήσουν και τα κάτωθι:

  1. Την από 6/6/2018 καταγγελία μου προς την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για τον τρόπο που δρα ο συγκεκριμένος τοπικός άρχοντας.
  2. Την από 15/6/2018 καταγγελία μου προς την Υπηρεσία Δόμησης Θήρας για πολεοδομικές αυθαιρεσίες από τον ίδιο τον κ. Αντιδήμαρχο.
  3. Τα από 17/7/2018 και 6/8/2018 έγραφα μου σχετικά με το τεράστιο θέμα των σκουπιδιών στην Σαντορίνη.

Επισυνάπτονται σχετικά έγγραφα.
Καταγγελία σε Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων
Καταγγελία για πολεοδομικές παραβάσεις Αντιδημάρχου
Έκκληση στο Δήμο για σκουπίδια
Καταγγελία σε Υγειονομικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *