ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΣΑΡΙΑΣ

Πότε θα τελειώσει το έργο;

Πότε θα τελειώσει το έργο;

Η ΘΕΣΤΩΡ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΑΡΙΑΣ

 

Η ιστοσελίδα μας έλαβε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από τη εταιρεία «ΘΕΣΤΩΡ ΑΤΕ» που αφορά στο Γυμνάσιο Μεσσαριάς. Είναι προφανές πως αιτιάσεις περί «παράνομης εισόδου» και αναγραφόμενα  όπως «η παράνομη είσοδος με σκοπό την κατάληψη είναι αντίθετες με τους κανόνες λειτουργίας κάθε δημοκρατικής κοινωνίας, εξυπηρετούν πολλές σκοπιμότητες ,ενισχύουν απειλές και εκβιασμούς, δημιουργούν εντυπώσεις που απέχουν μακράν από τα αληθινά γεγονότα, και εν τέλει εμποδίζουν σοβαρά ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΟ ΤΡΟΠΟ την εξέλιξη και περάτωση των εργασιών του Γυμνασίου Μεσσαριάς», αποτελούν ισχυρισμούς που δεν ανταποκρίνονται στην αγωνία της τοπικής κοινωνίας για την εξέλιξη ενός τόσο ζωτικού έργου.

Οι κύριοι της ΘΕΣΤΩΡ, αντί να αποστέλλουν γενικές προειδοποιήσεις περί νόμιμης ή παράνομης εισόδου στο εργοτάξιο του Γυμνάσιο της Μεσαριάς, καλό είναι να απαντήσουν  στις καταγγελίες των ενδιαφερομένων. Η είσοδος δεν ήταν ούτε αυθαίρετη, ούτε βίαιη και ΚΥΡΙΩΣ ήταν ανεμπόδιστη (δεν υπήρξε κάποιος που να μας επισημάνει ότι ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΟ  Ή ΕΠΙΚΝΔΥΝΟ να εισέλθουμε στο εργοτάξιο ενός ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΡΓΟΥ). Άρα, αν θεωρεί η ανάδοχος εταιρεία ότι  εκλεγμένοι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας όπως ο Αντιδήμαρχος, δύο Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο ο Πρόεδρος τοπικής κομματικής οργάνωσης μεγάλου κόμματος (Αργότερα ήρθε και ο Προϊστάμενος του αρμόδιου τμήματος της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας.για να διερευνήσει το συμβάν) τους οποίους- μετά από ενημέρωση για τη διαμαρτυρία συνοδεύσαμε για να καλύψουμε το γεγονός, ήταν παράνομοι ή κινδύνευε η ασφάλειά τους, τότε είναι παράλειψη της εταιρείας που δεν φρόντισε για την προσήκουσα φύλαξη του εργοταξίου.

 

ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ;

 

Αντ’ αυτού είδαμε απλώς ένα καρότσι με φρεσκοφτιαγμένο κονίαμα και μερικά ακίνητα μηχανήματα.  Ακόμα και ο εκεί υπεύθυνός σας, το όνομα του οποίου ηθελημένα αγνοώ γιατί δεν αποτελεί στοιχείο του ρεπορτάζ επειδή υποθέτω πως είναι ένας απλός εργαζόμενος, δεν μας προειδοποίησε για κανένα κίνδυνο, ούτε μας υπέδειξε να εξέλθουμε του εργοταξίου. Αλλά ακόμα και κατά την  παραμονή μας (ο γράφων έμεινε περί τα 30 λεπτά) δεν εκλήθησαν οι αρμόδιες αρχές για να εκκενώσουν τον δυνητικά επικίνδυνο  χώρο.

Επιπρόσθετα, ο γράφων προτίμησε αντί της επιτόπου καταγραφής των συνομιλιών, απλώς τη λήψη μερικών φωτογραφιών που συνόδευσαν ένα λιγόλογο κείμενο (μάλιστα εκτός του προσώπου του Αντιδημάρχου, προσπάθησα να μην φαίνεται κανένα άλλο πρόσωπο, ενώ βίντεο δεν ανάρτησα). Στη ραδιοφωνική εκπομπή του, μίλησαν κάποιοι συμμετέχοντες και υπήρξε η δημόσια δέσμευση να ακουστεί η άποψη του αναδόχου, όπως και σε κάθε ρεπορτάζ που πραγματοποιείται. Λυπάμαι αλλά δεν είχα τη στιγμή εκείνη τρόπο επικοινωνίας με τον εκπρόσωπο της ΘΕΣΤΩΡ, αλλά μπορώ να σας στείλω τη μαγνητοφώνηση της εκπομπής στην οποία επισημαίνω πως θα έρθω σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατόν και εφόσον βρω τρόπο επικοινωνίας. Παρακαλώ λοιπόν, να έρθει σε επαφή μαζί μας εκπρόσωπος της εταιρείας και επικαλούμε τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ηλία Μάινα, από τον οποίο ζήτησα το τηλέφωνο του εκπροσώπου σας, αλλά λόγω της απουσίας του από το νησί, αδυνατούσε να το δώσει.  Το θέμα όμως κύριοι, παραμένει και είναι ένα: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΙΑΣ; ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ; ΚΑΙ ΠΟΤΕ;. Και Τέλος: ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΙ  ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ; . Όσο  για τις τυχόν «σκοπιμότητες», θα σας παρακαλούσαμε θερμά να τις υποδείξετε. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν.

 

gymnasio mesarias001Η ανακοίνωση της «ΘΕΣΤΩΡ»

 

 

«Σε απάντηση δημοσιευμάτων και σχολίων σας, σχετικών με την παράνομη είσοδο στον χώρο του εργοταξίου του Γυμνασίου Μεσαριάς με σκοπό την κατάληψη του και προς αποκατάσταση της αλήθειας ,σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

1.Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες, όπως η παράνομη είσοδος με σκοπό την κατάληψη είναι αντίθετες με τους κανόνες λειτουργίας κάθε δημοκρατικής κοινωνίας, εξυπηρετούν πολλές σκοπιμότητες ,ενισχύουν απειλές και εκβιασμούς, δημιουργούν εντυπώσεις που απέχουν μακράν από τα αληθινά γεγονότα, και εν τέλει εμποδίζουν σοβαρά ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΟ ΤΡΟΠΟ την εξέλιξη και περάτωση των εργασιών του Γυμνασίου Μεσσαριάς.

2.Ως ανάδοχος εταιρεία, ουδέποτε ενημερωθήκαμε για το συμβάν της παράνομης εισόδου στο εργοτάξιο με σκοπό την κατάληψη αυτού, το οποίο εσείς προβάλλετε και δημοσιεύετε ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ, αλλά και μέχρι σήμερα ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη μας και η άποψή μας, για τα παραπάνω γεγονότα.

3.Από το των ατόμων που συμμετείχαν στην παράνομη είσοδο στο εργοτάξιο, όπως εμφανίζονται στο σχετικό βίντεο και φωτογραφίες που εσείς προβάλλετε, διακρίνουμε 5 (πέντε) άτομα που ΕΙΧΑΝ παλαιότερη σχέση με το έργο (σε σύνολο δεκάδων εργαζομένων και συνεργαζομένων επιχειρήσεων μαζί μας), 4 (τέσσερα) άτομα, με συγκεκριμένους τίτλους στην πολιτική ζωή του νησιού, 3(τρία) άτομα του τηλεοπτικού συνεργείου, ενώ 6(έξι) περίπου άτομα άγνωστα σε εμάς συνόδευαν τους προηγούμενους. Στο χώρο του εργοταξίου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ η παρουσία ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν σχέση με την εκτέλεση εργασιών, πρωτίστως για λόγους ασφαλείας των ιδίων.

4. Από τα 5(πέντε) άτομα οι οποίοι ως επιχειρήσεις ΕΙΧΑΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ,ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, το ελάχιστον προ 10(δέκα) μηνών ,εξ αιτίας σοβαρών αντισυμβατικών τους συμπεριφορών.

5.Για όποιους από τους 5(πέντε) παλαιότερα συνεργαζόμενους μαζί μας ,υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες, έχουν εφαρμοστεί από τους ιδίους ,αλλά και από εμάς οι νόμιμα προβλεπόμενες διαδικασίες σε συνδυασμό με τις προφορικές η γραπτές , κατά περίπτωση ,συμφωνίες.

6.Τα πραγματικά περιστατικά για την πορεία των εργασιών, τα χρηματικά ποσά που ευρίσκονται σε εκκρεμότητα, και την γενική εικόνα του έργου, γνωρίζουν με ακρίβεια οι καθ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες; οι οποίες έχουν οριστεί και επιβλέπουν το έργο με ιδιαίτερη συχνότητα και αυστηρότητα .Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για το ίδιο το έργο, μπορούν να ενημερωθούν για αυτό, από το Τμήμα Τεχνικών Έργων Ν. Θήρας και την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων Ν. Σύρου. Οποιαδήποτε άλλη αναφορά σχετική με το έργο, μπορεί να είναι τουλάχιστον ελλιπής και συνεπώς αποπροσανατολιστική

7.Με την παράνομη αυτή ενέργεια καθώς και τις μετέπειτα ενέργειες, ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ, ΔΙΑΤΑΡΑΧΤΗΚΕ Η ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ, ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΗΚΑΝ ΠΙΘΑΝΕΣ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ , ΕΞΑΚΟΝΤΙΣΤΗΚΑΝ ΥΒΡΕΙΣ, ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ, ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΗΚΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ. Για όλα τα παραπάνω έχουν επιληφθεί οι νομικοί μας σύμβουλοι. Επίσης δηλώνουμε ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο εργοτάξιο σε κανένα αναρμόδιο, και ούτε θα επιτραπεί η με οποιονδήποτε τρόπο παρακώλυση των εργασιών, αντιδρώντας σε αυτά με κάθε νόμιμο τρόπο.

8.Η ανάδοχος εταιρεία μας έχει απωλέσει τεράστια χρηματικά ποσά μέχρι σήμερα κατά την εκτέλεση του έργου και συνεχίζει να χάνει οικονομικά. Αυτό όμως είναι σχεδόν αδιάφορο, και ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ μέσα στα πλαίσια μιας πρωτοφανούς σε αντιξοότητα οικονομικής συγκυρίας .ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ,ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ .Αυτό έχουμε δηλώσει και προφορικά και έγγραφα μέχρι σήμερα ,αυτό πράττουμε καθημερινά, και αυτό θα εξακολουθήσουμε να πράττουμε μέχρι την τελική παράδοση του έργου. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

9.Παρακαλούμε όσους σέβονται και αναγνωρίζουν τον στόχο παράδοσης του έργου ως πρωταρχικής σημασίας, να προσέξουν ιδιαίτερα τις επόμενες ενέργειές τους, και να αναλογιστούν αν βλάπτουν η ωφελούν τον παραπάνω σκοπό. Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που το έργο ευρίσκεται σε ανοδική πορεία και πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του χρειάζεται σύνεση και περίσκεψη ,ενώ πιθανές ενέργειες που δυναμιτίζουν αναιτίως το κλίμα, πρέπει κατά την γνώμη μας να μη υποστηρίζονται .

10.Σε κάθε περίπτωση ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ,θα είμαστε στην διάθεση του οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου ,για την παροχή κάθε πληροφορίας και την ενημέρωση του για όλη την πορεία της εργολαβίας ,ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια και να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για όλους. Μέχρι τότε θα ενεργούμε με γνώμονα ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΒΑΜΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΤΩΡ ΑΤΕ
Πανίδης Χριστόδουλος
Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.-ΑΜΤΕΕ:26383».