«ΑΟΡΑΤΑ ΝΗΣΙΑ» ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

 

orizontesΜια από τις ενδιαφέρουσες εικαστικές εκθέσεις του φετινού καλοκαιριού, άνοιξε επισήμως τις πύλες της στον Πύργο. Πρόκειται για την ενότητα «Αόρατα Νησιά» που φιλοξενείται στο εντευκτήριο της Εστίας Πύργου και είναι ένα εικαστικό οδοιπορικό στα νησιά, με τη συμμετοχή ζωγράφων και φωτογράφων που ο καθένας αποτυπώνει με το δικό του τρόπο τους «Ορίζοντες» του ταξιδιού. Το Project, έχει δημιουργηθεί από την εικαστική Μη Κερδοσκοπική Ομάδα «Ορίζοντας Γεγονότων», ο επικεφαλής της οποίας, εικαστικός κ. Δημήτρης (Τζίμης) Ευθυμίου, περιέγραψε τους στόχους, αλλά και το ταξίδι της δουλειάς των συμμετεχόντων καλλιτεχνών. Να σημειωθεί επίσης ότι η έκθεση περιοδεύει και σε άλλα νησιά, ενώ έχει παρουσιαστεί και στην Αθήνα.
Τους παριστάμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Εστίας της του Πύργου κ. Μάκης Ζώρζος, ενώ ανάμεσα στους φιλότεχνους ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος και (σπουδαίος) ζωγράφος κ. Χριστόφορος Ασιμής, η παλιά πρωταθλήτρια Ελλάδος στο σκάκι κ. Εύα Κόντου, ο φιλόλογος κ. Γιάννης Γαλαίος, ο διεθνής μαιτρ σκακιού κ. Παναγιώτης Φρεντζάς, ο φυσιοδίφης-ερευνητής κ. Σαμψών Κατσίπης ο Διεθνής διαιτητής σκακιού κ. Γιώργος Μπέσκος και άλλοι. Ήταν επίσης ο υποψήφιος διδάκτορας αρχαιολογίας και δημιουργός του Μουσείου νεώτερης ιστορίας στο στρατόπεδο «Ζαφείρη Αποστόλου» της Σύρου κ. Λευτέρης Ζώρζος που φέτος επιμελείται μια συγκινητική έκθεση ενθυμημάτων από Θηραίους πολεμιστές του Α Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία θα παρουσιαστεί επίσης στην «Εστία πύργο» σε λίγες εβδομάδες.
Την όμορφη εκδήλωση έκλεισε ο αριστούχος μαθητής (τώρα φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) και πολύ ταλαντούχος πιανίστας Χάρης Ρισβάς που απέδωσε το Σκέρτσο αρ. 12 του Σοπέν και καταχειροκροτήθηκε.

Οι καλλιτέχνες των «Οριζόντων»: Αλέξης Δάρας, Βαρβάρα Σπυρούλη, Βασίλης Σέγκος, Βασιλική Σοφρά, Γιάννης Μπέσκος, Δέσποινα Πανταζή, Ειρήνη Αντωνή, Ειρήνη Αρχοντάκη,,, Ελένη Μπέκου, Ελένη Παπαϊωάννου, Ελένη Παβλιτσένκο, Ευγενία Καραμούζη, Ευστάθιος Γκεβρέκης, Ηλίας Τσακμάκης, Θεοδώρα Ασπρογενίδου, Ιωάννα Τασσοπούλου, Κατερίνα Ξαρχοπούλου, Κίμων Αξαόπουλος, Κορίνα Πρεβεδουράκη, Κωνσταντίνα Μπολιεράκη, Λίτσα Μουσούλη, Λυδια Μαργαρωνη, Μαρίλη Ζαρκάδα, Παύλος Χραμπάνης ,Ράνια Καραμούζη, Στέλλα Παπαθανασίου, Σωτήρης Παπανικολάου, Τζένη Καπερνάρου.