Η ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΔΑΡΖΕΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗ ΣΕΠ

ΜΙΑ ΝΕΑΡΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ Γ. ΧΑΛΑΡΗ

 
andrianaΤην πρόθεσή της να αναμιχθεί στα κοινά, εξέφρασε η κ. Αντριάνα Δαρζέντα κατερχόμενη με το συνδυασμό «Σαντορίνη, Ενωτική Πορεία» επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Γιώργος Χάλαρης. Επειδή στην ανακοίνωσή της αναφέρει και την τηλεοπτική συνεργασία μας, πρέπει να πω, ότι ναι έτσι είναι. Πριν έρθει στο κανάλι, ενδεχομένως να μην ήξερε καν τι είναι κάμερα. Εξελίχθηκε όμως σε έναν από τους καλύτερους συνεργάτες που είχα ποτέ. Τόσο που πιστεύω ή ελπίζω ότι θα συνεργαστούμε ξανά. Η «Αντριάνα μου» (έτσι την έχω καταγράψει μέσα μου) έχει μια οξυμένη ευαισθησία και αντίληψη για τα πράγματα. Την ώρα που ο γράφων ασχολούνταν με το βασικό κορμό ενός ρεπορτάζ ή μιας συνέντευξης, αυτή ανακάλυπτε και κατέγραφε κρυμμένες λεπτομέρειες και απρόσμενες εικόνες και «έντυνε» όλη την παραγωγή με πτυχές που αναδείκνυαν το τελικό προϊόν.
Στο Δελτίο Ειδήσεων, οι κουβέντες μας ήταν λίγες. Της πήγαινα το κείμενο, έδινα μερικές βασικές κατευθύνσεις, κατέγραφα σε υποσημειώσεις τι οπτικοακουστικό υλικό πρέπει να «παίξει» και μετά αποσυρόμουν. Κάποιες φορές δεν έβλεπα το τελικό αποτέλεσμα, παρά την ώρα που εκφωνούσα το Δελτίο. Ήμουν τόσο σίγουρος, ότι τα είχαμε «βρει» στην οπτική μας!. Και αυτό δεν ήταν μόνο θέμα ταλέντου από την πλευρά της. Είναι εκείνη η ευαισθησία που σε οδηγεί στη βαθύτερη ουσία των πραγμάτων. Μερικές φορές, την έστελνα να καταγράψει μερικές εικόνες από κάτι (θυμάμαι ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ για την παραλία του Καμαρίου που το είδαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μόνο στο Facebook) και γυρνούσε πίσω με ένα εκπληκτικό υλικό. Καθόμασταν μαζί στο montage-room και έφευγα μετά από λίγο, λέγοντας της «ωραία. Κάνε το καλύτερο σου». Και το έκανε. Αυτό ξέρω πως θα κάνει και τώρα με την εμπλοκή της στα κοινά. Αν σε αυτόν το στρυφνό και αχάριστο χώρο της πολιτικής, παραμείνει τόσο ακούραστη, αεικίνητη, ευαίσθητη και αποτελεσματική, τότε ο συνδυασμός που την επέλεξε, έκανε καλή επιλογή.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

 

«Η επαφή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήρθε με την εργασία μου στον τηλεοπτικό σταθμό της Σαντορίνης ΖΕΥΣ tv την περίοδο 2011 – 2012. Γνωρίζοντας την πραγματικότητα της Σαντορίνης μέσα από συνεντεύξεις ως χειρίστρια κάμερας και στη συνεχεία στην τεχνική σύνταξη των δελτίων, με τις οδηγίες του δημοσιογράφου Δημήτρη Πράσσου, αντίκρισα τα γεγονότα του νησιού μας μέσα από το πρίσμα των προβλημάτων. Όταν βλέπεις τις εικόνες την ώρα των λήψεων, το ερώτημα που γεννάται αυτόματα είναι με ποιο τρόπο θα μπορούσες να βοηθήσεις στην επίλυσή τους. Η σκληρή πραγματικότητα ομολογουμένως αγγίζει διαφορετικά την ψυχή μιας γυναίκας και στην δική μου περίπτωση λειτούργησε καταλυτικά με την απόφασή μου να θελήσω να ασχοληθώ με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό της μικρής αλλά “παγκόσμιας” πατρίδας μας».