Site icon Santonews

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΖΗΤΑ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΗΡΑΣ

 

 

“Με απόφασή του το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό συμβούλιο στην οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου.
Η απόφαση αυτή, καταπέλτης, ήρθε να επιβεβαιώσει τη στάση και την κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης από την πρώτη στιγμή στους σχετικούς 4623 και 4625/2019 νόμους.

 

Με αυτούς τους νόμους η κυβέρνηση στο όνομα της κυβερνησιμότητας των Δήμων, νόθευε το εκλογικό αποτέλεσμα δίνοντας ανεξαρτήτως ποσοστών την απόλυτη πλειοψηφία στην παράταξη του δημάρχου.
Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη «σκυτάλη» από το νομοθετικό πλαίσιο που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ,προχώρησε στον αντιδημοκρατικό , αντισυνταγματικό πλέον νόμο, και επέβαλε τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το δημοτικό συμβούλιο προς την Οικονομική επιτροπή, προς την οποία μεταβιβάστηκαν αποφασιστικές αρμοδιότητες σημαντικού οικονομικού αντικειμένου και προς την επιτροπή Ποιότητας Ζωής, προς την οποία μεταβιβάστηκε πλην των άλλων και η αρμοδιότητα λήψης αποφάσεων που αφορούν την κυκλοφορία.

 

Έτσι με αποφάσεις πλασματικών πλειοψηφιών των επιτροπών αυτών, ενισχύθηκαν παραπέρα η αδιαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών των δήμων , η επιχειρηματικότητα , οι ιδιωτικοποιήσεις, η ανταποδοτικότητα και οι προτεραιότητες των τεχνικών προγραμμάτων με τη λογική της επιλεξιμότητας, που αποκλείουν τα αναγκαία έργα και τις υποδομές προς όφελος των δημοτών μας.
Απέναντι σε αυτό το αντιδημοκρατικό νομοθετικό πλαίσιο που αλλοίωνε τη λαϊκή θέληση, βρέθηκαν μόνο οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους και τις Περιφέρειες, υπερασπιζόμενες τα λαϊκά συμφέροντα. Αντίθετα αφωνία από τη συντριπτική πλειοψηφία δημοτικών και περιφερειακών αρχών . Αφωνία και από μεριάς της σημερινής Δημοτικής αρχής του νησιού μας, των παρατάξεων που συνεταιρίστηκαν μαζί της αλλά και της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

 

Οι Σαντορινιοί και οι Θηρασιώτες, διαθέτουν πλέον εμπειρία ως προς ποιοί μάχονται για τα δικά τους συμφέροντα σε δήμο και περιφέρεια, συμμετέχουν στους αγώνες τους και διεκδικούν την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών.
Αυτές οι δυνάμεις θα συνεχίσουν να μάχονται και να είναι δίπλα στα λαϊκά προβλήματα και στο μέλλον.
Άμεσα πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση αυτή και να μην μείνει στα χαρτιά όπως η απόφαση του ΣτΕ για την ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond και των αναδρομικών των συντάξεων”.

Exit mobile version