ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ZHOUSHAN (KINA) ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

 

 

 

dimos_thiras_china_delΕπταμελής αντιπροσωπεία του Δήμου Zhoushan επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το Δήμο Θήρας. Ο Δήμαρχος Θήρας τους υποδέχθηκε στο Δημαρχείο μαζί με αντιπροσώπους των φορέων του νησιού.

Ο Δήμος Zhoushan βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της περιφέρειας Zhejiang – ανάμεσα στη Shanghai και το Ningbo – αποτελούμενος από ένα σύμπλεγμα 1.390 νησιών. Το λεγόμενο Zhoushan Archipelago New Area είναι τα τελευταία χρόνια μια ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη περιοχή και αποτελεί πόλο έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών κάθε χρόνο.

Ο Δήμος Zhoushan βασίζει πια την οικονομία του στον τουρισμό και στόχος της επίσκεψης τους ήταν η ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας με μια περιοχή που αποτελεί το «κέντρο της Μεσογείου», όπως χαρακτήρισαν τη Σαντορίνη. Η ανταλλαγή πολιτιστικών δράσεων αλλά και η συνεχής επικοινωνία με νησιωτικές περιοχές που έχουν επενδύσει στον τουρισμό, είναι μερικές από τις ενέργειες που κάνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, προσκάλεσαν τη Σαντορίνη να είναι ο επίτιμος καλεσμένος στο προσεχές 2o Διεθνές Συνέδριο με θέμα τον Τουρισμό στα Νησιά (International Islands Tourism Conference), που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο (21-23/09/2016) στην περιοχή. Το συνέδριο είναι υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Κίνας και της Κυβέρνησης της Zhejiang.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και Δ/ντης των Διοικητικών υπηρεσιών για την περιοχή Zheijiang Zhoushan Archipelago New Area κος Zhou Jiang Yong, ο οικονομικός δ/ντης του Δήμου Zhoushan κος Gu Yangjun, η δ/ντρια των Εξωτερικών Σχέσεων κα Fang Wei καθώς και άλλα υψηλά ιστάμενα στελέχη του Δήμου Zhoushan”.

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *