Site icon Santonews

Αντίο στη Χριστίνα Φραγκάκου

 

 

 

Χριστίνα Φραγκάκου. Ένα λαμπερό πλάσμα. Ένα σπινθηροβόλο πνεύμα. Δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε από τη ζωή, μετά από σύντομη αλλά σκληρή μάχη με την ασθένεια.

Γεννημένη στον Πειραιά, η Χριστίνα σπούδασε αγγλική φιλολογία και κοινωνικές επιστήμες. Στη Σαντορίνη εγκαταστάθηκε μόνιμα το 1992 ιδρύοντας το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Φραγκάκου. Δεν δημιούργησε απλά ένα φροντιστήριο, αλλά ένα εκπαιδευτήριο με όλη τη σημασία του όρου.

 

Εκτός από το υψηλό επίπεδο σπουδών, οι εκπαιδευόμενοι δημιουργούσαν μια δραστήρια κοινότητα που ενεργοποιήθηκε έντονα στον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα. Οι μαθητές της, δεν έπαιρναν απλώς πτυχία με τα πιο υψηλά ποιοτικά διεθνή κριτήρια, αλλά μαζί με τους προσεκτικά επιλεγμένους καθηγητές συγκροτούσαν ένα ζωντανό πυρήνα γνώσης, κοινωνικής καλλιέργειας και πολιτιστικής ευαισθησίας.

 

Η Χριστίνα, παράλληλα είχε σοβαρή πολιτική παρουσία που συνοδευόταν από συγκροτημένο λόγο, σπάνια αίσθηση του χιούμορ και αστείρευτη αισιοδοξία. Φιλότεχνη και δραστήρια, αφήνει πίσω της το αποτύπωμα μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, όπου σκέψη και δράση ταυτίζονταν στον μέγιστο βαθμό.

Exit mobile version