ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ: «ΜΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ»

ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΑΛΟ

Πιέσεις στην άσκηση του έργου του, καταγγέλλει ο κ. Κυριαζής.

Πιέσεις στην άσκηση του έργου του, καταγγέλλει ο κ. Κυριαζής.

Μια ανακοίνωση που μάλλον θα προκαλέσει σάλο, έστειλε στα Μέσα Ενημέρωσης ο Αντιδήμαρχος Θήρας κ. Γιώργος Κυριαζής. Καταγγέλλει άσκηση πιέσεων για διαγραφή προστίμων και άλλα θέματα. «Πιέζουν πιεστικά (σ.σ. μάλλον ασφυκτικά, αφόρητα ή έντονα, θέλει να πει), άμεσα ή έμμεσα κάνοντας χρήση γνωριμιών ώστε να ανακληθούν αποφάσεις μου είτε αυτές αφορούν σε επιβολή προστίμου σε άτομα που κατά συνήθεια λειτουργούν σε βάρος του τόπου και των κατοίκων του, είτε σε διακοπή παράνομων εργασιών», γράφει χαρακτηριστικά. Η ενέργειά του είναι ασφαλώς θαρραλέα και ίσως προδιαγράφει τη στάση που σκοπεύει ο ίδιος να κρατήσει. Προκύπτουν όμως και ερωτήματα:

 

1. Ποιες «γνωριμίες» επικαλούνται;. Πόση ισχύ έχουν αυτές;. Από πότε απέκτησαν αυτή την ισχύ;. Πως την απέκτησαν;.
2. Είναι η πρώτη φορά που το κάνουν ή πρόκειται για συνήθη πρακτική;
3. Ενημερώθηκε ο Δήμαρχος;. Και αν ναι, πως αντέδρασε;.
4. Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες (μιλά και για «διακοπή παράνομων εργασιών» ο Αντιδήμαρχος). Ανταποκρίθηκαν;.
5. «Κατά συνήθεια λειτουργούν σε βάρος του τόπου»;. Και ο τόπος τι κάνει;. Ή μάλλον τι έκανε τόσα χρόνια;. Ενέδιδε στις πιέσεις κ. Αντιδήμαρχε;. Τους άφηνε ανεξέλεγκτους;. Οι αρμόδιοι συνάδελφοί σας που ανήκουν στην ίδια παράταξη μ’ εσάς, και ασκούσαν διοίκηση με τις αρμοδιότητες που εσείς έχετε τώρα, τα τελευταία 3 ½ χρόνια έκαναν τα «στραβά μάτια;». Οι ίδιοι τι λένε;.
6. Και τέλος: σκοπεύετε να πάρετε μέτρα για τους πιεστικούς παρανομούντες ή η ανακοίνωση, είναι για το «βιογραφικό» σας και μόνο;. Θα λέτε δηλαδή ονόματα και συγκεκριμένες κυρώσεις που επιβλήθηκαν ή σας αρκεί που τους «τρίξατε τα δόντια;».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

«Έχει παρατηρηθεί ορισμένοι συμπολίτες μας, οι οποίοι παρουσιάζονται ως άτομα με ενδιαφέρον για το καλό του τόπου, να εμπλέκονται σε αποφάσεις μου που στόχο έχουν τη βελτίωση ποιότητας ζωής.
Πιέζουν πιεστικά, άμεσα ή έμμεσα κάνοντας χρήση γνωριμιών ώστε να ανακληθούν αποφάσεις μου είτε αυτές αφορούν σε επιβολή προστίμου σε άτομα που κατά συνήθεια λειτουργούν σε βάρος του τόπου και των κατοίκων του, είτε σε διακοπή παράνομων εργασιών.

Ως δημοτικός σύμβουλος που με τη ψήφο του ο Σαντορινιός πολίτης με τίμησε και με εξέλεξε αλλά και ως αντιδήμαρχος, θέλω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να κάνω γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαι, όπως άλλωστε υποχρεούμαι να είμαι, δίκαιος, αποδοτικός, έντιμος και εργατικός, πάντα με γνώμονα το συμφέρον και την ευημερία της πλειοψηφίας των κατοίκων και του τόπου.
Ο Αντιδήμαρχος Θήρας, Γεώργιος Κυριαζής».