Site icon Santonews

ΑΝΤΙ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

 

 

 

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Νέοι και νέες, μαθητές και μαθήτριες,

Κόντρα στα σύννεφα του πολέμου που πυκνώνουν στην περιοχή μας, τους οξυμένους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την κλιμακούμενη εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά ιμπεριαλιστικά σχέδια, το 27ο Αντι-ιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα διατρανώσει φέτος το μήνυμά του στην Πάτρα, όπου θα διεξαχθεί στις 6-8 Ιούλη, με σύνθημα «Έλα μαζί μας στον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά»! Το κάμπινγκ του Διημέρου θα φιλοξενηθεί στον Αλισσό, η μεγάλη διαδήλωση του Διημέρου θα γίνει στην Πάτρα και θα αναπτυχθούν αντιπολεμικές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Καλούμε τη νεολαία της Σαντορίνης και Θηρασιάς να πάρει μέρος σε αυτή την αγωνιστική γιορτή! Τα Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα της ΚΝΕ είναι ένας μοναδικός θεσμός, που φέρνει κοντά χιλιάδες νέους από όλη την Ελλάδα, που μοιράζονται τα όνειρά τους, συμβιώνουν στη φύση, διασκεδάζουν αλλά και διαδηλώνουν τα δικαιώματά τους για ένα μέλλον χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση.

Έτσι και φέτος, θα διατρανώσουν ότι δεν ανέχονται να μετατρέπεται η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε ορμητήριο των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ και να συμμετέχει στα εγκλήματά τους σε βάρος των λαών. Στο πλαίσιο αυτό επιλέχτηκε ως προορισμός του φετινού Διημέρου η Δυτική Ελλάδα, όπου λειτουργούν τρία στρατιωτικά αεροδρόμια σε Άραξο (όπου συζητιέται η αποθήκευση πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ), Ανδραβίδα και Άκτιο (όπου έχουν εγκατασταθεί αεροσκάφη «Awacs» του ΝΑΤΟ) και αξιοποιούνται στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει πιο μεγάλη εμπλοκή στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια και βάζει το λαό και τη νεολαία της πατρίδας μας σε μεγάλους κινδύνους. Γιατί το ΝΑΤΟ δεν μας προστατεύει, όπως θέλουν η κυβέρνηση και όλα τα άλλα κόμματα (πλην του ΚΚΕ) να μας πείσουν, το ΝΑΤΟ δεν αποτρέπει, αλλά διεξάγει πολέμους.

Η νεολαία δεν υποστηρίζει αυτά τα σχέδια!

Τα όνειρα και οι ανάγκες μας δεν χωράνε στην «ανάπτυξή» τους!

Με τη μαζική παρουσία μας στο 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ δηλώνουμε ότι η νεολαία δεν υπολογίζει ως “περασμένα – ξεχασμένα” τα δικαιώματα που ξήλωσαν οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση..

Παλεύουμε ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τους πολέμους, τη φτώχεια και την προσφυγιά.

 

Το πρόγραμμα του 27ου Aντιιμπεριαλιστικού Διημέρου:

Παρασκευή 6 Ιούλη: Άφιξη – Έναρξη αθλητικών τουρνουά (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο) – Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο – 20.00 Συγκέντρωση στην Πάτρα. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ — 22.30 Επιστροφή και γλέντι στο χώρο του κάμπινγκ

Σάββατο 7 Ιούλη:10.00 Εκδρομή στο μουσείο «Νίκος Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα – 21.00 Μουσικό-θεατρικό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ – 22.30 Συναυλία με τους Kollektiva και άλλα νεανικά συγκροτήματα -23.45 Λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ

Κυριακή 8 Ιούλη

Τελικοί των αθλητικών τουρνουά και η βράβευση των νικητριών ομάδων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Διημέρου θα υπάρχει πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τους μαθητές».

Exit mobile version