«ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟΣ;».

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΘΗΡΑΣ, ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΤΣΑΓΑΝΕΑ

 

 

 

 

  Αγαπητέ, κύριε Δήμαρχε. Δυστυχώς σας πρόλαβε ο υπέροχος- και αείμνηστος- Τσαγανέας. Διότι μόνο με αυτή την ανυπέρβλητη σκηνή, μπορώ να αντιπαραβάλλω τη χτεσινή σας ομιλία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αν πάλι θέλετε να την πάρω στα σοβαρά, σας λέω τούτο: Σε μαθητή της Δευτέρας Λυκείου, θα έπαιρνε 14 και της Τρίτης, μετά βίας 11. Ίσως όμως φταίει ο χαμηλός δείκτης νοημοσύνης μου (IQ στο χωριό μου).

Δηλαδή, ίσα, ο τραμπούκος και ίσα το θύμα;. Και το Δημοσθένη γιατί τον κακοποιήσατε;.

Αλλά μη γράφω πολλά. Οι αναγνώστες μου, θα σας ακούσουν και θα σας βαθμολογήσουν συνετά (ελπίζω, αλλά δε με νοιάζει κιόλας, την άποψή μου καταθέτω πάντα, εν γνώσει των συνεπειών του νόμου).

Κατάλαβες, όμως Δήμαρχε, πως χτες έκοψες και την τελευταία κλωστή της ηθικής σχέσης με τον πολιτικό πολιτισμό, την έννοια της κοινωνίας και την Καντιανή (να γράψω κι εγώ κάτι κουλτουριάρικο), «Κατηγορική Επιταγή ή Προσταγή;». Δηλαδή: «Ζήσε σαν κάθε πράξη σου, να είναι γενικός νόμος».

Εσείς, χτες αποδεχτήκατε την τραμπούκικη βία, ως ορθολογικό και δικαιολογήσιμο νόμο. Και αυτό που ακούτε στο βάθος, είναι τα κόκκαλα του Καντ. Κακοποίησες και τον Μαλαρμέ. Με τελείωσες, εκεί.

Έρρωσο.

 

ΥΓ. «Οι πόλεις έγιναν για την ασφάλεια των πολιτών», είπατε. Εκτός αυτών που λέγονται «Χάλαρης», ας πούμε;.

 

ΥΓ2. Κώνειο, σε ποιόν;

ΥΓ3 . Αγαπητέ Νίκο, άκου σε παρακαλώ, τι είπες. Λυπάμαι, αλλά είπες ουρανομήκεις αρλούμπες. Λυπάμαι. Ούτε φιλήσυχος, ημι-εγγράμματος Δημοδιδάσκαλος, του ‘ 30 δεν θα έλεγε τέτοια- συγγνώμη πάλι- μπαρμπούτσαλα (Και σου θυμίζω πως στο χωριό σου ήταν εξόριστος ο Μέγας δάσκαλος Δημήτρης Γληνός).. Αλλά σας παρακαλώ (γυρνώ πάλι στον πληθυντικό)  ξανα-ακούστε τι είπατε και βαθμολογήστε τον εαυτό σας.

ΥΓ4. Πρώτο το βιντεάκι του Τσαγανέα. Έπεται η ομιλία σας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *