ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Α.ΣΙΓΑΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΣΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΒΕΖΕ

 

 

ΣΙΓΑΛΑΣ_ΑΝΤ2“Την πρόθεσή του να αποτυπώσει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην παράταξή του, εξέφρασε μέσα από ένα ειλικρινές παραλήρημα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Αναστ.Νικ.Ζώρζος.
Ο κ. Ζώρζος κατά την άποψή μας , παραδέχθηκε ορθά-κοφτά πως η Δημοτική του Παράταξη έχει καταντήσει «λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι» , έχει χάσει την δεδηλωμένη και μοιάζει με καράβι ακυβέρνητο μέσα στην άγρια θάλασσα των προβλημάτων του τόπου μας.
Και εάν ο κ. Ζώρζος είχε την πρόθεση να στείλει μηνύματα προς τους επίδοξους μνηστήρες που καιροφυλακτούν να αναλάβουν μετά από αυτόν τις τύχες της παράταξής του, έχει καλώς.
Όμως, στην προσπάθειά του να δείξει ανωτερότητα έναντι των συνεργατών του, υπέπεσε σε ένα θεσμικό ατόπημα.
Προσπάθησε να συνδέσει την λειτουργία ενός Αυτοδιοικητικού Δημοκρατικού οργάνου  του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, αλλά και του τρόπου που λειτουργεί η δική μας παράταξη, με την δική του ανυπαρξία και με τα δικά του προβλήματα.
Δηλαδή, άσκησε κριτική στην λειτουργία ενός θεσμικού οργάνου για να εκφράσει δήθεν τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις του, χρησιμοποιώντας μάλιστα κείμενο ενός αριστερού διανοούμενου, όντας ο ίδιος είναι γνωστός εκφραστής μιας εντελώς συντηρητικής πολιτικής  θέσης.
Άναυδοι όχι μόνο εμείς, αλλά  ακόμα και δικοί του συνεργάτες και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τον ακούσαμε να λέει πως τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή τα προβλήματα των πολιτών και η προσπάθεια επίλυσής τους, δεν είναι για εκείνον το μείζον αλλά το έλασσον, καθώς εκείνον τον απασχολεί περισσότερο ο τρόπος που εκφράζονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και όχι τα προβλήματα των Δημοτών μας.
Προσπάθησε ο κ. Ζώρζος δηλαδή να μας πείσει πως ένας καφές σε ένα καφενείο μερικές φορές είναι πιο χρήσιμος από μια συνεδρίαση ενός θεσμικού οργάνου…
Και εάν κάποιος θεωρήσει όλα τα παραπάνω αστεία για να γελάσει έχει καλώς….
Όμως σε ένα βρώμικο και σκοτεινό  νησί με σπασμένα λιμάνια, με κατεστραμμένο οδικό δίκτυο, με μπαζωμένα αλιευτικά καταφύγια, με απορρίμματα να πέφτουν στην Καλντέρα, με το κυκλοφοριακό να εξοργίζει τους πολίτες και κυρίως με την αδυναμία του Δήμου να μην μπορεί να κατασκευάσει έργα υποδομής, κανένας δεν έχει τη διάθεση γελάσει.

Είμαστε πεπεισμένοι πως η διάλεξη του Δήμαρχου χθες, λίγο πριν την αναχώρησή του για καφέ, ήταν μια τελευταία προσπάθεια να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπρέπεια η Δημοτική του παράταξη και να προσπαθήσει να αποδείξει πως ο ίδιος ενδιαφέρεται για πολύ μεγαλύτερα πράγματα από το να λύνει προβλήματα Δημοτών και να συμμετέχει σε ανούσιες συνεδριάσεις.
Δυστυχώς για το νησί και τους ανθρώπους του, η διαλυμένη ΘΗΡΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του κ. Ζώρζου από Δημοτική Παράταξη  μετατράπηκε από χθες σε λογοτεχνική ομάδα προβληματισμού για τα δεινά του πλανήτη, των ζώων και των πτηνών αλλά και των συναισθημάτων γενικώς του ανθρώπινου είδους…..
Και εάν αυτές οι αναζητήσεις έχουν γίνει εμμονή του κ. Ζώρζου και των συνεργατών του, τους προτείνουμε να παραιτηθούν ομαδικά από το Δημοτικό Συμβούλιο και να εγγραφούν σε μια από τις ΜΚΟ που έχουν ως αντικείμενο όλα τα παραπάνω.
Η δική μας παράταξη θα συνεχίσει πιο δυναμικά τον αγώνα της για να υλοποιήσει το όραμα κάθε Θηραίου και Θηραίας που είναι  η καλυτέρευση της ζωής των Δημοτών μας, η υλοποίηση έργων υποδομής για να σταματήσει ο διασυρμός του νησιού , η ανταπόδοση στους επαγγελματίες των υπηρεσιών που πληρώνουν αδρά κάθε μήνα μέσα από τα Δημοτικά τέλη, η στήριξη της νεολαίας μας, του αθλητισμού και του πολιτισμού και κυρίως η προσπάθειά μας να κάνουμε συμμέτοχο τον πολίτη στη δράση μας για ένα καλύτερο αύριο.
Ο κ. Ζώρζος και οι συνεργάτες του ας πίνουν όσους καφέδες θέλουν..
Ας φιλοσοφούν όσο θέλουν….
Όμως το ποιος θα είναι ο πολιτικός μας λόγος στα Δημοκρατικά θεσμοθετημένα όργανα της Αυτοδιοίκησης είναι υπόθεση δική μας και κανενός άλλου.
Να λείπουν λοιπόν τα μαθήματα και οι δήθεν συναισθηματικές παραινέσεις στη δική μας παράταξη.
Εμάς δεν θα μας κρίνει ούτε ο κ. Ζώρζος ούτε οι βαθυστόχαστοι φιλόσοφοι που κατά καιρούς επικαλείται για να αποδείξει την δήθεν ανωτερότητά του έναντι των υπολοίπων.
Τα ψέματα όμως κάπου εδώ τελειώνουν.
Πλησιάζει η στιγμή που ο Θηραϊκός λαός θα μας καλέσει να νοικοκυρέψουμε το νησί και να υλοποιήσουμε το όραμά μας.
Εσείς κύριε Ζώρζο και οι στενοί σας συνεργάτες θα έχετε σύντομα αρκετή ώρα να διαθέτετε και για καφέ και για φιλοσοφικές αναζητήσεις.

Και για να συμβάλλουμε λίγο και εμείς σε αυτό, σας παραθέτουμε κάτι πολύ σοφό που έχει γράψει ο γνωστός Ιταλός φιλόσοφος Cesare Pavese: « Η αδράνειά και η ανικανότητά σας κάνουν τις ώρες να περνούν αργά αλλά τα χρόνια γρήγορα»…
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *