ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Ή ΕΣΥ ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ  Ή ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΩ

ΜΗΠΩΣ ΕΧΑΘΗ ΤΟ ΤΟΠΙ;

 

 

 

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω (τηλεόραση δεν βλέπω, εδώ και 10 χρόνια). Ανοίγουν τα σχολεία. Ίσως ανοίξουν κάποια σχολεία. Θα δούμε, αν θα ανοίξουν σχολεία. Και μέσα σε όλα αυτά, έχασα και μια κάλτσα. Πολύ φοβάμαι πως είτε πήγε στον παράδεισο της μονή κάλτσας, είτε την κατάπιε το πλυντήριο και στουμπώσει.

 

 

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TVXS.GR

 

  “Συνεχίζονται οι παλινωδίες της κυβέρνησης αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη να δηλώνει νωρίτερα πως «τίποτα δεν είναι δεδομένο: ούτε το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, ούτε το click away», για να την διαψεύσει λίγη ώρα αργότερα το υπουργείο Παιδείας «υπενθυμίζοντας» με ανακοίνωση την επαναλειτουργία τους στις 11 Ιανουαρίου. 

 

  Συγκεκριμένα, αρχικά η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώσε η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 του μήνα, προσθέτονας πάντως ότι «αν όμως η επιτροπή έχει άλλα επιδημιολογικά στοιχεία και μας εισηγηθεί να μην ανοίξουν τα σχολεία, τότε δεν θα ανοίξουν…». Η κ. Πελώνη συνέχισε λέγοντας ότι την τελική εισήγηση θα την κάνουν οι επιστήμονες και μετά θα αποφασίσει η πολιτική ηγεσία. «Συνεπώς  δεν υπάρχουν βέβαιες ημερομηνίες» σημείωσε.

 

 

  Την ίδια στιγμή, οι επιδημιολόγοι εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις και για το άνοιγμα των σχολείων, καθώς όπως υπογραμμίζουν θα πρέπει να εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα μετά την κίνηση της εορταστικής περιόδου, αλλά και τα όσα συνέβησαν κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων. Κυβερνητικές πηγές διέρρεαν πως οι ειδικοί θα αποφασίσουν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα για την επαναλειτουργία των σχολικών βαθμίδων, με την κυβέρνηση να ακολουθεί τις συστάσεις επιστημόνων.

 

 

Ενδεικτική ήταν και η δήλωση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, και μάλιστα αιφνιδιαστικά. Στο ίδιο μήκος και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος υποστήριξε πως η κινητικότητα στις γιορτές αυξήθηκε και τον πρώτο λόγο θα έχουν τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής. 

 

Δεν πέρασε όμως παρά λίγη ώρα και το υπουργείο Παιδείας διέψευσε όλες τις προηγούμενες κυβερνητικές δηλώσεις. Με μια ανακοίνωση «υπενθύμισε», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει αφήνοντας να φανεί η ενόχλησή του αλλά και το γεγονός πως θεωρεί ειλημμένη και μη αναστρέψιμη την απόφαση, ότι τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα επαναλειτουργήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.  

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει: «Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1. Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης». 

Τα παραπάνω τόνισε και η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, καταδεικνύοντας το αλαλούμ που επικρατεί στην κυβέρνηση. Μίλωντας στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89, υπογράμμισε πως πρόκειται για ειλημμένη απόφαση. «Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν τη Δευτερα 11/1. Το έχει ανακοινώσει ήδη η υπουργός. Θα γίνει διά ζώσης επαναλειτουργία. Γιατί εξ αποστάσεως θα γίνεται για τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες», είπε και πρόσθεσε: «Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία δεν περιμένουμε κάτι από τους λοιμωξιολόγους που συνεδριάζουν την Παρασκευή τόνισε στη συνέχεια. «Για τις άλλες δραστηριότητες ναι. Όχι όμως γι’ αυτά τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *