ΑΝΟΙΓΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΛΔΑ Η Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ

ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

 

 

 

 

  “Επιβεβαιώνονται, με βάση τις μέχρι τώρα ενδείξεις, οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για σημαντική αύξηση των τουριστικών ροών από τη Βρετανία, στον απόηχο της απόφασης του Λονδίνου, να επιτρέπει, από τις 19 Ιουλίου, τα ταξίδια σε ολόκληρη την Ελλάδα χωρίς να επιβάλει καραντίνα στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες που επιστρέφουν από τη χώρα μας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί, άλλωστε, τη δεύτερη μετά τη Γερμανία σημαντικότερη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό με την ταξιδιωτική κίνηση πέρσι να διαμορφώνεται στο ένα εκατομμύριο Βρετανούς και τις εισπράξεις στην Ελλάδα από αυτούς τους ταξιδιώτες να ανέρχονται στα επίπεδα των 750 εκατομμυρίων.

Ενδεικτικό των παραπάνω είναι άλλωστε και το ότι 2019, όταν δηλαδή η αγορά λειτουργούσε χωρίς τους περιορισμούς της πανδημίας, οι αφίξεις από τη Βρετανία είχαν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια ταξιδιώτες και οι δαπάνες τους στην Ελλάδα τα 2,5 δισεκατομμύρια.

Υπάρχει, βέβαια και ο αντίλογος από ορισμένες πλευρές, ότι το «πράσινο φως» του Λονδίνου ήρθε πολύ αργά, μιας και θα τεθεί σε εφαρμογή σε μια χρονική περίοδο, κατά την οποία ήδη θα έχει παρέλθει το μέσο της καλοκαιρινής περιόδου. Επιπλέον, στην εξίσωση υπάρχει πάντα και ο «αστερίσκος» της μετάλλαξης Δέλτα, που δεν αποκλείεται να φέρει νέους περιορισμούς από τις πρώτες κιόλας ημέρες του φθινοπώρου, όταν δηλαδή η τουριστική σεζόν θα παραμένει «ζωντανή»

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, φαίνεται πως υπάρχει ανταπόκριση από τη βρετανική αγορά. Οι πληροφορίες θέλουν τις κρατήσεις για αεροπορικά ταξίδια στην Ελλάδα να τριπλασιάζονται τα τελευταία 24ωρα, πλην όμως από ιδιαίτατα χαμηλά επίπεδα προηγουμένως.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πηγές του μεγαλυτέρου ευρωπαϊκού tour operator, TUI, εκτιμούν πως τις αμέσως επόμενες μέρες η ισχυρή ζήτηση που έχει καταγραφεί σε πρόσφατες έρευνες, θα… λάβει σάρκα και οστά, μετατρεπόμενη σε κρατήσεις. Άλλωστε, κατά τις ίδιες πηγές, υπάρχει και εκτόξευση της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων της που σχετίζονται με κρατήσεις στην Ελλάδα, αλλά και την Ιταλία και την Ισπανία.

Ανάλογο κλίμα μεταδίδουν και τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία oι Βρετανοί σπεύδουν στο διαδίκτυο και στα ταξιδιωτικά γραφεία για να κλείσουν επιτέλους τις πολυπόθητες διακοπές, για «μια θέση στον ήλιο» όπως γράφουν χαρακτηριστικά.

Το Sky News μετέδωσε την άποψη εκπροσώπου του μεγάλου ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook, ότι «οι αναζητήσεις ειδικά για την Ελλάδα έχουν τριπλασιαστεί και η χώρα αυτή θα είναι που θα ωφεληθεί περισσότερο από τις οικογένειες που θα κλείσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές την τελευταία στιγμή».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η easyJet είδε τις κρατήσεις της να πενταπλασιάζονται μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης και πρόσθεσε επειγόντως άλλες 145.000 θέσεις διαθέσιμες στην αγορά.

Συγκεκριμένα η εταιρεία καταγράφει εβδομαδιαία αύξηση έως 400% στις κρατήσεις για Κέρκυρα, καθώς και προς Αλικάντε και Μάλαγα στην Ισπανία, Νίκαια στη Γαλλία και Φάρο στην Πορτογαλία. Όσο για τις πωλήσεις πακέτων διακοπών που προσφέρει η εταιρία, η άνοδος φθάνει το 440%.

Πηγή: kathimerini.,gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *