Site icon Νέα από την Σαντορίνη με τον Δημήτρη Πράσσο

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΙΝΑΣ ΚΑΦΟΥΡΟΥ

 

Προς: τον Αντ/ρχο Θήρας κ. Μ. Καφούρο,

αρμόδιο για τη λειτουργία του Π.Γ Δήμου Θήρας

Το καθήκον δεν προβλέπεται από το νόμο· η ηθική κι η αρετή το επιβάλλουν.

 

Κύριε αντιδήμαρχε, σας απευθύνω αυτήν την επιστολή, προκειμένου να εκφράσω την έντονη αντίδρασή μου στην απρόκλητη και σε υψηλούς τόνους βίαιη συμπεριφορά που υπέστην από μέρους σας, στις 04/04/2016 στην είσοδο του δημαρχείου μας, χωρίς ίχνος σεβασμού στο πρόσωπό μου.

Και αναφέρομαι στην τρίτη κατά σειρά επίσκεψή μου στα γραφεία σας τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να σας κοινοποιήσω, λόγω αρμοδιότητας, αναφορά  καταγγελία μου σε σχέση με πολεοδομικές αυθαιρεσίες από όμορο με την ιδιοκτησία μου επιχειρηματία. Αυθαιρεσίες που θίγουν τον προστατευόμενο από το νόμο οικισμό μας (Π.Δ 504/Δ/14.06.08 για το Ημεροβίγλι), αλλά και το προσωπικό μας έννομο συμφέρον να ζούμε και να καρπωνόμαστε την κληρονομιά των γονιών μας, ανθρώπινα.

Οι φωτογραφίες που σας έχω επισυνάψει και οι εκθέσεις αυτοψίας του Πολεοδομικού Γραφείου Δήμου Θήρας, είναι αδιάψευστες. Η έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης πολιτών, η διάθεση υπερεκμετάλλευσης των αγαθών του τόπου μας, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση της πολύπαθης Πολεοδομίας, αλλά και η δική σας αποποίηση ευθυνών, λόγω έλλειψης πολιτικού σχεδιασμού και ίσως, γνώσης, υποβαθμίζουν τη ζωή μας καθημερινά.

Αδιαφορώντας για το πρόβλημα ενός απλού αλλά όχι αδιάφορου πολίτη μου υποδείξατε να βρω το δίκιο μου στα δικαστήρια. Όχι, κύριε αντιδήμαρχε, δεν είναι στην κουλτούρα μου να λύνω στα δικαστήρια θέματα που ο δήμος και η διοίκηση μπορούν και οφείλουν να λύσουν. Και επειδή εγώ δεν έζησα σε γυάλα, στη μικρή μας κοινωνία έζησα, υπηρετώντας την εκπαίδευση, την αυτοδιοίκηση αλλά και κοινωνικούς φορείς, ψύχραιμα σας ερωτώ:

Είναι καθήκον σας να διαφυλάσσετε την εφαρμογή των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου (υπ.αρ. 168/2011 κανονιστική για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών στην καλντέρα), ώστε να μην υψώνονται νύχτα τοίχοι, που μετέτρεψαν το σπίτι μας σε τάφο;

Είναι καθήκον σας να λαμβάνετε υπ’ όψιν αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου Ημεροβιγλίου, αρ.αποφ. 01/2014 σχετικά με το στηθαίο του δημοτικού πεζόδρομου που αυθαίρετα υπερυψώθηκε, αποκλείοντας τη θέα προς το ηφαίστειο σε χιλιάδες περιπατητές;

Είναι καθήκον σας να μην επιτρέπετε επέκταση αδείας καταστήματος, παραβλέποντας τη γνωμοδότηση του ΣΧΟΠ (230/11.05.10), λόγω επιβάρυνσης της περιοχής του δημοτικού διαμερίσματος που εσείς είστε αρμόδιος;

 

Είναι καθήκον σας εν τέλει να αντιδράτε στην υποβάθμιση του τοπίου και της αισθητικής, χωρίς εκπτώσεις σε ημετέρους;

Αν όχι, οφείλετε να επαναπροσδιορίσετε το ρόλο σας και παράλληλα σας προτρέπω να κάνετε αυτοέλεγχο και αυτοκριτική,

που βοηθούν τον κάθε εκλεγμένο που έχει ντυθεί την εξουσία να απαλλαγεί από το φόβο που περιέχουν οι πολιτικές πράξεις,

που βοηθούν τον κάθε εκλεγμένο να μην αυτοεκτίθεται με αλαζονεία, επιθετικότητα και απολυτοσύνη,

που βοηθούν εν τέλει στην ειρήνη των λογισμών και απελευθερώνουν από τη δουλεία των κακών παθών. Διότι κύριε αντιδήμαρχε, η λεκτική βία, είναι βία και χρησιμοποιείται απ’ όσους έχουν χάσει την ισχύ των επιχειρημάτων τους.

Όλα τα παραπάνω βέβαια προϋποθέτουν ψυχική καλλιέργεια, ανθρωπιστική παιδεία και γνώση. Χωρίς αυτά ο κατέχων εξουσία μετατρέπεται σε δυνάστη, που όταν εκδυθεί την εξουσία μένει γυμνός και απελπιστικά μόνος.

Κύριε αντιδήμαρχε, αγαπητέ Μάρκο, προσβλέπω σε μια ήρεμη συνάντηση στο γραφείο σας, με την ελπίδα να μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Επιθυμώ να αποκατασταθεί (χωρίς δικαστήρια) η από μέρους σας προκληθείσα ηθική βλάβη και προσβολή της προσωπικότητάς μου και ασφαλώς, προσμένω να ασκήσετε τα καθήκοντα που η ηθική και η αρετή επιβάλλει

Βαθύτατα προσβεβλημένη,

Καφούρου Δαμίγου Γερασιμίνα

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός”

*Επισυνάπτω φωτογραφίες με τα τείχη της ντροπής”

Exit mobile version