ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΠΑΙΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ

ΚΑΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ

 

 

 

Ο πρώην Νομάρχης κ. Δημήτρης Μπάιλας.

Ο πρώην Νομάρχης κ. Δημήτρης Μπάιλας.

“Θεωρώ ότι είναι περιττό να αναπτύξω τα επί μέρους επιχειρήματα για τα οποία το ΠΑΣΟΚ και η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα πρέπει να ζητήσουν και να δώσουν μάχη για την απόσυρση του σχεδίου Νόμου για την κατάργηση Άμισθων Υποθηκοφυλακείων, τα οποία εκτός των άλλων αποτελούν και ιστορικά αρχεία για κάθε νησί .

Δεν θέλω να αναφερθώ στον Υδροκεφαλισμό της δομής των παρεχόμενων υπηρεσιών, στο μπλοκάρισμα των πράξεων για μεγάλο χρονικό διάστημα, με την μεταφορά υλικού και την συσσώρευση των υποθέσεων, την δυνατότητα που δίνεται στα νέα έμμισθα υποθηκοφυλακεία να προΐστανται ακόμη και υπάλληλοί ΔΕ, ισοπεδώνοντας τους πτυχιούχους των Νομικών Σχολών, αλλά να σταθώ στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται με την εφαρμογή του Νόμου στους νησιωτικούς Νομούς και ιδιαίτερα στις Κυκλάδες.

Στο Νομό μας, η πρόσβαση για εξυπηρέτηση των νησιωτών, θα είναι δυσχερέστατη και για τα περισσότερα νησιά μας τους εννέα μήνες του έτους σχεδόν αδύνατη. Ο τεράστιος χρόνος που απαιτείται, τις περισσότερες φορές με μετακίνηση μέσω Πειραιά, λόγω ανυπαρξίας δρομολογίων, και τα τεράστια έξοδα στα οποία θα υποβληθεί ο Νησιώτης,[εισιτήρια, ξενοδοχεία, φαγητό, αμοιβές κλπ] η εφαρμογή ενός τέτοιου νομοσχεδίου μεταφράζεται σε τιμωρία των νησιωτών επειδή παραμένουν στα νησιά τους για να διαφυλάττουν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, και να αποτελούν την μοναδική πλέον πηγή πλούτου για την Ελληνική Οικονομία.

Ο υπογράφων το παρών, ως π. Νομάρχης των Κυκλάδων, μαζί με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τότε πρόεδρο της ΕΝΑΕ είχαμε δώσει μάχες για την καθιέρωση της Νησιωτικότητας την οποία η σημερινή Κυβέρνηση την έχει μετατρέψει σε διάταξη κενή περιεχομένου, και το Σύνταγμα που την κατοχυρώνει σε κουρελόχαρτο, ψηφίζοντας αντισυνταγματικές διατάξεις, όπως ο Κος Καμμένος ομολόγησε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Σύρο.

Είμαι βέβαιος πως από εκείνες τις αγωνιστικά αλησμόνητες για τα νησιά μας ημέρες δεν έχει αλλάξει τίποτε και περιμένω από την παράταξη που μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό της ως υποψήφιο βουλευτή, για άλλη μια φορά να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις μας.

Σύρος 6/7/2016

Δημήτρης Μπάιλας

Π. Νομάρχης Κυκλάδων- Υποψήφιος βουλευτής

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παρούσα επιστολή θα δοθεί και στα ΜΜΕ ώστε να αποτελέσει Ανοιχτή Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τους βουλευτές του Νομού αλλά και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, για να πάρουν θέση για ένα ακόμη καταστροφικό για τα νησιά μας Νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *