ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ-ΑΝΕΜΟΜΑΖΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

 

 

  “Να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον των κατοίκων της Τήνου

 

  Με ΜΑΤ , βία, συλλήψεις και καταστολή επιχείρησε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση να επιβάλει την εγκατάσταση των βιομηχανικών ανεμογεννητριών στη Τήνο, ανοίγοντας δρόμους για τους επενδυτές στη «πράσινη» ανάπτυξη , παρά την καθολική αντίθεση των κατοίκων του νησιού.

 

 

  Εδώ και ένα χρόνο συνεχίζονται οι διώξεις του Τηνιακού λαού , επειδή αγωνίστηκε ν’ αποτρέψει τη καταστροφή του τόπου του.

 

 

  Την 1η Μάρτη 2021, με χαλκευμένες κατηγορίες 36 κάτοικοι της Τήνου οδηγούνται στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου. για να δικαστούν ως υπαίτιοι «παράνομης βίας από κοινού» και «απείθειας από κοινού», αδικήματα τα οποία υποτίθεται ότι διέπραξαν την  20ή Μαΐου 2020.

 

 

  Αυτό που καταγράφηκε στην ιστορία του νησιού τη μέρα εκείνη, είναι η πρωτοφανής απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στο συγκεντρωμένο πλήθος που προσπαθούσε να εμποδίσει τα εκσκαφικά μηχανήματα και τις μπουλντόζες να φτάσουν στη θέση «Πράσσα». Ο τραυματισμός έξη διαδηλωτών και η διακομιδή τους στο Κέντρο Υγείας, η σύλληψη άλλων εννέα, ήταν το αποτέλεσμα της κρατικής καταστολής για να προστατευτούν τα κέρδη του επενδυτή.

 

  Η προσπάθεια τρομοκράτησης και αποθάρρυνσης του Τηνιακού λαού για να εγκαταλείψει τον αγώνα του συνεχίζεται με αγωγές από την εταιρεία σε βάρος 100 ατόμων απαιτώντας αποζημίωση  328.268,20 ευρώ!

 

 

  Μηνύσεις από την επιχείρηση αλλά και προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα για «παροχή εξηγήσεων»!!!

Έχουν αποδείξει ότι είναι ορκισμένοι εχθροί του λαϊκού κινήματος οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το κράτος τους.

Τώρα να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των κατοίκων της Τήνου.

Καμιά υποταγή στη βάρβαρη πολιτική που θυσιάζει το περιβάλλον, την υγεία, το μέλλον του τόπου μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *