Site icon Santonews

ΑΝΕΛΚΥΣΤΕ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ SEA DIAMOND ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΈΡΗΣΗ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟΝ ΛΟΥΚΑ ΛΙΓΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ
  “Αυτό λοιπόν σήμερα είναι το φράγμα της Ντροπής! Το φράγμα που συνεχίζει έδω και 15 χρόνια να “κοσμεί” τη μοναδική Καλντέρα μας. Το φράγμα που μερικοί το βάφτισαν “ιχθυοκαλλιέργεια” για να μην δυσφημίζουν το νησί στα μάτια των επισκεπτών μας που μας ρωτούν τι είναι…. Ίσως γιατι ντρέπονται να πουν την αλήθεια…
Αυτό είναι λοιπόν το φράγμα που μας έμεινε ως απομεινάρι των διαπλεκόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων που κυβερνούν τη χώρα μας… Αυτό είναι η απόδειξη για άλλο ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που ξεκινησε πριν 15 χρόνια και συνεχίζει να διαδραματίζεται μέχρι σήμερα!!!
  Εδώ από κάτω βρίσκονται κρυμμένοι μερικές εκατοντάδες τόνοι υγρών καυσίμων και λιπαντικών μηχανής, μερικές χιλιάδες
κυβικά μέτρα μονωτικών υλικών όπως πετροβάμβακας και υαλοβάμβακας, μερικές εκατοντάδες κιλά ανόδια που περιέχουν βαρέα μέταλλα όπως μόλυβδο, κάδμιο και ψευδάργυρο, μερικές χιλιάδες μέτρα καλωδιώσεων που περιέχουν χαλκό, μερικές εκατοντάδες λίτρα ηλεκτρολύτη στις μπαταρίες του πλοίου που περιέχουν ισχυρά οξέα, μόλυβδο και κάδμιο, πολλά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία χημικά, όπως χρώματα, αντισκωριακά, σταθεροποιητές βαφών, αλλά και πολλές ηλεκτρονικές συσκευές στα όργανα και στις εγκαταστάσεις του πλοίου που περιέχουν υδράργυρο, ενώ όλες οι εύφλεκτες επιφάνειές του ήταν εμποτισμένες με βρωμιούχες επιβραδυντικές χημικές ενώσεις.
Εμείς καλούμαστε να μάθουμε να ζούμε με όλα αυτά τα δηλητηριώδη και τοξικά υλικα μέσα στη θάλασσά μας, από την οποία παίρνουμε νερό στα σπίτια μας… Καλούμαστε να συμβιβαστούμε με άλλο ένα περιβαλλοντικό έγκλημα και να δεχθούμε ότι όλα βαίνουν καλώς… Κατά τα άλλα κάποιοι διαρρυγνύουν τα ιμάτιά τους ότι νοιάζονται για το φυσικό περιβάλλον και ανακοινώνουν μεγαλόπνοα σχέδια για την προστασία του. Όπως ακριβώς προστατεύσαμε όλα αυτά τα χρόνια τα δάση μας, τα ποτάμια μας, τις λίμνες μας και τις θάλασσες μας…
  Ε ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!! Χορτάσαμε πια, δεν θέλουμε άλλα παχιά λόγια, άλλες υπεκφυγές και υποσχέσεις. ΑΠΛΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΨΗΦΙΣΑΤΕ κύριοι της Ελληνικής Βουλής, απλά υλοποιήστε το ρόλο που σας ανέθεσε ο Ελληνικός Λαός. ΜΕ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Όχι μόνο για τους φτωχούς και αδύνατους… ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!
ΑΝΕΛΚΥΣΤΕ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ SEA DIAMOND ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΈΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΗ!
Exit mobile version