“ANAZHTATE ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ;. ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟ”.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΩΝ NEW YORK TIMES

“Πολλοί ταξιδιώτες σκέφτονται τη Σαντορίνη σαν ένα παραλιακό προορισμό, παρόμοιο με τη Μύκονο, αλλά οι ντόπιοι γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό ότι η μαγεία του νησιού είναι η υπέροχη θέα που μπορείτε να έχετε από τους πολλούς απόκρημνους βράχους. Και ο καλύτερος τρόπος για να έχετε αυτή τη θέα είναι μέσω των πάνω από 12 γραφικών πεζοπορικών διαδρομών της Σαντορίνης, που κυμαίνονται από δύο μέχρι οκτώ μίλια η καθεμιά”. H Shivani Vora, ταξιδιωτική συντάκτρια των New York Times, ακολούθησε αυτή τη συμβουλή και με ένα μικρό βίντεο, καθώς και αρκετές φωτογραφίες, παροτρύνει τους αναγνώστες, να μη χάσουν την απόλαυση της πεζοπορίας στα μονοπάτια του νησιού.

Όλο και περισσότερο, οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, εταιρείες πεζοπορίας και τοπικές ταξιδιωτικές εταιρείες προωθούν την ιδέα της πεζοπορίας της Σαντορίνης”, γράφει χαρακτηριστικά, επικαλούμενη ξενοδόχους του νησιού. Παράδειγμα, η κ. Ευαγγελία Μενδρινού, Marketing Manager του Ξενοδοχείου Aressana Spa Hotel & Suites, που όπως αναφέρει η εφημερίδα: “Οι επισκέπτες φεύγουν από το ξενοδοχείο με χάρτες, δωρεάν μπουκάλια νερό και ξερά σύκα, καθώς και κινητά τηλέφωνα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να καλέσουν το ξενοδοχείο σε περίπτωση που κουραστούν ή χάσουν το δρόμο τους.

“Θα τους βρούμε και θα τους φέρουμε πίσω, αν συμβεί κάτι τέτοιο”, δήλωσε η κ. Μενδρινού.

Η αγαπημένη διαδρομή της κυρίας Μενδρινού είναι η διαδρομή μήκους περίπου 6 μιλίων μεταξύ Οίας και Φηρών, κατά μήκος της χερσονήσου της ηφαιστειακής καλντέρας. Μου είπε ότι θα την τελειώσω σε δύο ώρες. Ενώ οι απόκρημνοι λόφοι που συναντούσα με επιβράδυναν, ήταν η εκπληκτική θέα που με ακινητοποίησε εντελώς”.

Οι New York Times, προτείνουν επίσης διαδρομές στον Πύργο και τον Προφήτη Ηλία, με οδηγό τον κ. Νίκο Μπουτσίνη, γεύμα στην Έξω Γωνιά και κατάληξη στο Καμάρι.

ΒΙΝΤΕΟ

https://www.nytimes.com/video/travel/100000005339446/hike-greek-island-santorini.html?action=click&contentCollection=travel&module=embedded&region=caption&pgtype=article

 

Photo

Photo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *