Ανακοίνωση του αντιδήμαρχου Γρ. Μαντούση για τις υπαίθριες διαφημίσεις

Από τον καθ’ ύλη αρμόδιο νέο αντιδήμαρχο Γρηγόρη Μαντούση, λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση που αφορά την υπαίθρια διαφήμιση στην Σαντορίνη:

 

Ο αντιδήμαρχος Θήρας Γρηγόρης Μαντούσης

Η υπαίθρια διαφήμιση ως όργανο οικονομικής ανάπτυξης, υποχρεούται να υποκύπτει στα υπέρτατα αγαθά του κοινωνικού συνόλου και ιδίως στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, αλλά και στην ελευθερία της κίνησης.
Για το λόγο αυτό έχουν καθοριστεί από την νομοθεσία οι όροι της υπαίθριας διαφήμισης , η οποία γίνεται αποκλειστικά σε πλαίσια με συγκεκριμένες προδιαγραφές, κατόπιν σχετικής άδειας του οικείου Δήμου.
Κατόπιν τούτου γνωστοποιούμε εγκαίρως ότι από την έναρξη του επόμενου έτους
(01/01/2020), ο Δήμος με τις αρμόδιες υπηρεσίες του , θα προβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε έλεγχο τήρηση της ανωτέρω νομοθεσίας σε περίπτωση παράβασης θα προβαίνει στην αποξήλωση των διαφημιστικών πινακίδων που έχουν τοποθετηθεί σε κοινόχρηστους χώρους, οδικό δίκτυο κλπ οι οποίες σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 8 του Ν.2946/01 θεωρούνται ρύποι και θα απομακρύνονται χωρίς άλλη ειδοποίηση.
Γίνεται τέλος γνωστό, ότι μετά την αποξήλωση των ανωτέρω πινακίδων, κάθε επανατοποθέτηση θα επισύρει εκτός της απομάκρυνσης και τις λοιπές κυρώσεις (ποινικές, διοικητικές και πρόστιμα).
Ευελπιστούμε στην συνεργασία όλων των εμπλεκομένων ώστε να διορθώσουμε την αισθητική των κοινοχρήστων χώρων αλλά και να επαναφέρουμε την νομιμότητα στους χώρους αυτούς και στο οδικό δίκτυο.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ

 

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΜΑΝΤΟΥΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *