Ανακοίνωση Διοικητικού Συμβουλίου Πτωχοκομείου Θήρας για οικονομική ενίσχυση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γνωστοποιείται ότι το Πτωχοκομείο Θήρας έχει στην κυριότητά του παλαιωμένα και καθόλου συντηρημένα ακίνητα τα οποία έχει αποκτήσει από δωρεές. Τα περισσότερα είναι αμίσθωτα και χρήζουν άμεσης ανακαίνισης. Ήδη έχουμε προτείνει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την άρση αναπαλλοτρίωτου και την κίνηση της διαδικασίας εκποίησης των ακινήτων στη Σύρο και Νάξο αλλά η διαδικασία αυτή απαιτεί Εφετειακή απόφαση και είναι μακρόχρονη.

Για τα ακίνητα του Πτωχοκομείου για το οικονομικό έτος 2018 καταλογίστηκε φόρος ακίνητης περιουσίας 13.859,62 €, πέραν του φόρου εισοδήματος 7.983,99 €.

Οι τρέχουσες ταμειακές ανάγκες του Ιδρύματος δεν επιτρέπουν την εξόφληση των υποχρεώσεών του για δαπάνες προσωπικού, αγορά τροφίμων, φαρμάκων και εφοδίων, προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, εξόφληση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και καταβολή των φόρου ακίνητης περιουσίας και φόρου εισοδήματος.

Παρέλκει να αναφερθούμε στην προσφορά του Ιδρύματος στην κοινωνία μας.

Κάθε ένας που ενδιαφέρεται για την απρόσκοπτη λειτουργία του Πτωχοκομείου Θήρας, παρακαλείται όπως συμβάλει οικονομικά για την ενίσχυση του ταμείου αυτού.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *