Site icon Santonews

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ:“ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ”

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

 

“Οι μάσκες έπεσαν

Όσοι συμπολίτες μας παρακολουθήσαν από τηλεοράσεως τα τεκταινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης για ένα πράγμα μόνο μπορούν να είναι σίγουροι: Το Νοσοκομείο ανοίγει και φτάνει η ώρα απολογισμού για όλους μας.

Εν μέσω κρίσης χρηματοδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό με 5 εκατομμύρια ευρώ η λειτουργία με δημόσιο χαρακτήρα ενός Νοσοκομείου που:

Όταν κάποιοι προσπαθούσαν να πείσουν την τοπική κοινωνία ότι η σύμπραξη ή η πώληση του νοσοκομείου είναι η μόνη λύση, όταν κάποιοι λιγοψύχησαν, η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ με τη βοήθεια του τότε βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθού και του τομέα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να βρει εναλλακτική λύση να προτείνει. Αντιπολίτευση ακόμα, ανοίξαμε την κουβέντα στην τοπική κοινωνία με εισηγητή τον Γιάννη Μπασκόζο, Γενικό Γραμματέα Υγείας σήμερα.

Ας θυμηθούν οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι τι έλεγαν και ας το θυμίσουν και σε μας για να συγκρίνουμε τι έλεγαν τότε και τι τώρα. Και με την ευκαιρία ας ενημερώσουν το Θηραϊκό λαό τι ειπώθηκε στην τελευταία κλειστή σύσκεψη χωρίς κάμερα στο υπουργείο Υγείας με Γεωργιάδη, τους κυβερνητικούς βουλευτές Βρούτση και Ρήγα και τους τοπικούς φορείς (μια σύσκεψη για την οποία κανένας μέχρι σήμερα από τους λαλίστατους κατά τ’ άλλα δεν έχει κάνει την παραμικρή αναφορά).

Το Σεπτέμβριο ο λαός της Σαντορίνης εξέλεξε πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ, πιθανότατα γιατί πίστεψε ότι είναι η μόνη κυβέρνηση που θα ανοίξει το Νοσοκομείο μας. Και όσοι μιλούν για προδοσίες και φρούδες ελπίδες, σε αυτό διαψεύστηκαν. Η πολιτική βούληση να ανοίξει υπήρχε και τώρα πραγματοποιείται. Μόλις την προηγούμενη βδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης ήρθε στη Σαντορίνη και ανακοίνωσε ότι το νοσοκομείο ανοίγει. Κι ακόμα και σήμερα υπάρχουν κάποιοι που το αμφισβητούν και μέσα στον πανικό τους ζητούν αναβολή της έναρξης λειτουργίας; Οι μάσκες έπεσαν, τα μικροπολιτικά παιχνίδια αποκαλύπτονται, οι προσωπικές στρατηγικές δεν μπορούν να κρυφτούν άλλο.

Φυσικά και έχει το κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα η κάθε δημοτική παράταξη και η καθεμιά και καθένας δημοτικός σύμβουλος να αποφασίσει τι στάση θα κρατήσει την Παρασκευή και είναι σεβαστό. Μήπως όμως είναι υποκρισία κάποιοι από τη μία να είναι πρόσκαιρα λάβροι στις διαμαρτυρίες και από την άλλη εδώ και δυόμισι χρόνια να ζητούν υποστήριξη για τα τοπικά μας ζητήματα και να έχουν επισκεφτεί όλα τα υπουργεία συνοδευόμενοι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Αλήθεια, τους βουλευτές θα τους κηρύξετε ανεπιθύμητους όπως προστάζει η απόφαση της τοπικής της Νέας Δημοκρατίας;

Αλήθεια, τη συνεδρίαση του δημοτικού συνεδρίου θα τη μεταγλωττίσετε για να ενημερωθούν και οι επισκέπτες του παγκοσμίας φήμης νησιού μας και προορισμού για όλο το χρόνο το σκεπτικό των αποφάσεων που παίρνετε;

Την Παρασκευή στο νησί μας υποδεχόμαστε έπειτα από 60 χρόνια τον πρωθυπουργό της χώρας. Το 1956 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήρθε να δώσει κουράγιο σε μια ανείπωτη καταστροφή, χαραγμένη ακόμα σε κάποιους από εμάς, το σεισμό. Το 2016 ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται να δώσει κουράγιο με ένα ελπιδοφόρο γεγονός, όχι μόνο για τη Σαντορίνη, αλλά για όλη την Ελλάδα.

Την Παρασκευή 15 Ιούλη θα είμαστε στο νοσοκομείο και θα γιορτάζουμε, γιατί ανοίγει επιτέλους ανοίγει,

θα είμαστε εκεί όλες και όλοι που χρόνια ανησυχούσαμε με το παραμικρό πρόβλημα υγείας γιατί από εδώ και στο εξής θα είμαστε πιο ασφαλείς, θα έχουμε δημόσια υγεία που μας αρμόζει, τόσο εμείς όσο και οι επισκέπτες μας

θα είμαστε εκεί όλοι μαζί, όσες και όσοι τόσα χρόνια αγωνιστήκαμε για να ανοίξει και πιστέψαμε ότι θα τα καταφέρουμε ανεξάρτητα από τι ψηφίζαμε.

Θα είμαστε εκεί όλοι μαζί και θα γιορτάζουμε γιατί θα είναι μια μέρα σημαντική”.

Save

Exit mobile version