ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

SYNTONISTIKO_NOSOKOMEIO«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για την πραγματοποιηθείσα Γενική Συνέλευση Θηραίων Πολιτών

Ως Συντονιστικό Υγείας Θήρας ευχαριστούμε τους πολίτες που συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση για την Υγεία, στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας, την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014.

Προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε τη συνέλευση από κομματικές αντιπαραθέσεις και προεκλογική εκμετάλλευση και πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε.

Οι κινήσεις που κάναμε ως Συντονιστικό Υγείας για να καλέσουμε τους Θηραίους ήταν:

1) βάλαμε περίπου 200 αφίσες σε κεντρικά σημεία σε όλα τα χωριά του νησιού. Αφενός δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε αφισορύπανση και αφετέρου θεωρήσαμε ότι οι φούρνοι, οι τράπεζες, οι Δημόσιες Υπηρεσίες, οι στάσεις λεωφορείων, τα σούπερ μάρκετ είναι χώροι που έχουν συχνή πρόσβαση οι πολίτες. Σημειώνουμε ότι πολλές αφίσες, για άγνωστους λόγους, αφαιρέθηκαν την επόμενη ημέρα της τοποθέτησης τους.

2) βγάλαμε δύο(2) τηλεοπτικά σποτ που δυστυχώς λόγω της μη λειτουργίας του τοπικού καναλιού της Σαντορίνης, δεν μπόρεσαν να τα δουν οι Θηραίοι πολίτες. Ωστόσο, κυκλοφόρησαν πάνω από 10 ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook κτλ).

3) χρησιμοποιήσαμε τα τοπικά ΜΜΕ ώστε να προβάλουμε τη Συνέλευση στους πολίτες.

4) βγάλαμε αυτοκίνητο με ντουντούκα την Παρασκευή 28/03 και το Σάββατο 29/03, όπου πέρασε από τα χωριά της Σαντορίνης καλώντας τους πολίτες στη Γενική Συνέλευση.

5) μοιράστηκαν σε ορισμένα Δημοτικά, στα τρία Γυμνάσια και στα δύο Λύκεια της Σαντορίνης, σε κάθε μαθητή, προσκλήσεις για τη Συνέλευση ώστε να δοθούν στους γονείς του.

6) στείλαμε ανακοίνωση στις Εκκλησίες του νησιού η οποία διαβάστηκε από τους ιερείς και καλούσε τους πολίτες να συμμετέχουν.

7) επικοινωνήσαμε με το ΚΤΕΛ Θήρας το οποίο έβαλε δωρεάν δρομολόγια από το Καμάρι, την Οία και την Περίσσα προς το ΔΑΠΠΟΣ την ημέρα της Συνέλευσης.

8) επικοινωνήσαμε με την Ένωση Λεμβούχων Θήρας η οποία έβαλε δωρεάν δρομολόγιο λάντζας από τη Θηρασιά προς το Αμμούδι ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν οι συμπολίτες μας στη Θηρασιά.

Θεωρούμε ότι η συμμετοχή των Θηραίων πολιτών δεν ήταν η αναμενόμενη δεδομένου της δημοσιότητας που είχε λάβει η Συνέλευση.

Ωστόσο, η Συνέλευση κύλησε σε πολύ καλό κλίμα και θεωρούμε ότι έθεσε τις βάσεις ώστε να διοργανωθούν σε ακόμη πιο μαζικό επίπεδο και άλλες συνελεύσεις. Ένας από τους στόχους μας ήταν η σωστή οργάνωση και θεωρούμε ότι τον επιτύχαμε».