ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΗΡΑΣ

 

 

Κύριε,

Η παράταξη της Λαικής Συσπείρωσης , ήταν αυτή που από την αρχή της εκπροσώπησής της στο Δημοτικό Συμβούλιο , έβαζε επιτακτικά την αναγκαιότητα καταγραφής και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, προς όφελος των Δημοτών.

Επανερχόμαστε , θέτοντας ως απόλυτη αναγκαιότητα

  1. Την άμεση διόρθωση όλων των παρατηρήσεων που σημείωσε ο μελετητής στην καταγραφή των ακινήτων στις ενταγμένες στο Κτηματολόγιο περιοχές και στη συνέχεια το αυτονόητο , να συμπεριληφθούν στην περιουσιακή κατάσταση του Δήμου. Το ίδιο να ισχύσει και για την μελέτη που συντάσσεται για τα ακίνητα στις εκτός κτηματολογίου περιοχές.
  2. Την καταγραφή και άμεση νομική και ουσιαστική διεκδίκηση των εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν μετά το σεισμό του 1956 , για να καλύψουν ανάγκες χωριών ώστε να συμπεριληφθούν ως περιουσιακά στοιχεία του Δήμου
  3. Άμεσα και χωρίς καμία ταλάντευση ,να ζητηθούν οι εκτάσεις που έχουν τυχόν παραχωρηθεί για εκποίηση από το Υπερ-ταμείο και να αξιοποιηθούν από το Δήμο. Είναι ένα αίτημα που πρέπει να ικανοποιηθεί και προς την κατεύθυνση αυτή όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ,πρώτα και κύρια βέβαια η «πρώτη φορά αριστερά» σημερινή κυβέρνηση. Το οικιστικό πρόβλημα στους δημοσίους υπαλλήλους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νησί μας αλλά και όσων εργάζονται στον τουρισμό /επισιτισμό ,οξύνεται όλο και πιο έντονα καθημερινά .Τόσο η Δημοτική αρχή όσο και η Θηραική κοινωνία στο σύνολό της δεν μπορούμε να το αντιμετωπίζουμε σαν να μην υπάρχει η με σπασμωδικές κινήσεις και ημίμετρα.

Για τη Δημοτική Παράταξη της Λαικής Συσπείρωσης

ΜΑΡΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *