ΑΝΑΓΚΑΙΑ, ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Σ. ΚΙΤΣΟΥ

 

 

“Η εκπαίδευση του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας που νιώθουμε τόσο στην Σαντορίνη, όσο και στα γειτονικά νησιά και αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού μας, που μπορούμε να προβάλουμε στους επισκέπτες μας.

 

 

Ως αρμόδια Αντιδήμαρχος για θέματα υγείας, παρακολούθησα σήμερα την άσκηση που έλαβε χώρα για την αντιμετώπιση έκτακτης κατάστασης που δυνητικά μπορεί να προκληθεί εξαιτίας πιθανού σεισμικού φαινομένου, πυρκαγιάς ή πιθανού κρούσματος κορωνοϊού.

 

 

Η συντονισμένη δράση του ειδικού κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας, των εκπροσώπων του ΕΟΠΥΥ, του ΕΚΑΒ, του κλιμακίου του Σισμανόγλειου και η προσήλωση των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, κατά την διάρκεια των εκπαιδευτικών ασκήσεων, έδωσαν την σιγουριά ότι το νοσοκομείο μας έχει την ικανότητα να ανταποκριθεί σε κάθε δύσκολη κατάσταση.

 

 

Κατά την διάρκεια της παρουσίας μου στην άσκηση, τόσο εγώ όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γρηγόρης Μαντούσης, καθώς και ο Έπαρχος Θήρας, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με όλους τους φορείς, παρουσία του Διοικητή του νοσοκομείου κ. Βασιλείου Μαλαματένιου και της συμπατριώτισσάς μας κ. Πόπης Καραμολέγκου, παιδιάτρου, μέλους του Δ.Σ. της ΑΕΜΥ. Παρόντα στην άσκηση ήταν και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Στήριξης του Νοσοκομείου.

 

 

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες στην εκπαίδευση του προσωπικού, το προσωπικό του Γ.Ν. Θήρας, τις υπηρεσίες που συμμετείχαν στην άσκηση και τους εθελοντές, που πρόθυμα έλαβαν μέρος προς διευκόλυνση του έργου των εκπαιδευτών.

Η υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών μας είναι το ύψιστο αγαθό, ειδικά αυτόν τον δύσκολο καιρό.

 

Σοφία Κίτσου

Αντιδήμαρχος Θήρας

(Αρμόδια για θέματα υγείας)”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *